Jakie radio najmniej rzucające się w oczy plus antena

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » wt cze 29, 2010 11:16

Witam

Od dłuższego czasu waham się czy założyć temat.

Chciałbym wymienić radio w mk3. Aktualnie mam Pioneer DEH-3600 z jakimiś literkami.

Obrazek

Radio ogólnie mnie drażni, ma powycierane napisy (to jeszcze mi zbytnio nie przeszkadza). Najbardziej nie pasuje mi jego "jarmarkowość". Z grania jestem zadowolony ale ten wygląd...chromowane obwódki wokół srebrnych kółek, czerwono- niebieskie podświetlamie - no dramat. Jeszcze jakoś głupio wystaje z dechy (montaż prawidłowy - po prostu taki front). Dodatkowo radio ma windę, która mi przeszkadza. Mam zamontowany z prawej strony uchwyt Nokia CR 108
http://www.telefonygsm.pl/product/id/11 ... kia-cr-108
który windzie przeszkadza ( nie widzę innego miejsca do jego montaży. Czyli najlepiej jakby panel odchodził od lewej strony (zawias po prawej)

Chciałbym radio czarne jak plastiki w mk3, bez urokliwych, krzykliwych dodatków. Ma być ładne i proste. Jestem w stanie zrezygnować z jakości dla wyglądu. Najlepiej aby uchwyt na telefon nie przeszkadzał panelowi. Najbardziej to chciałbym oryginał ale czasem płytki z mp3 chce się posłuchać (adapter odpada).
Radio ma grać na blaupunktach Gt coś tam w drzwiach i Magnatach Graffiti w półce (wynalazek poprzedniego właściciela - nie krzyczeć, niewinny)

Fajnie jakby miało slot SD ale nie musi, USB ale też nie musi. Ogólnie słycham radia TOK FM więc gadających głów można nawet na Safari słuchać. Wzmacniacza prawie na pewno nie będzie, woofera też (luba nie lubi głośno)
Nie orientuję się za bardzo na co wymienić a nie chce kupić badziewia. Podobają mi się nawet Clairony z tej serii:
http://www.allegro.pl/item1082989088_cl ... sklep.html

tylko nie wiem co to jest warte.
Budżet jest nieokreślony bo mi się jakoś nie pali a jak zobaczę coś co mi się podoba to mogę trochę więcej wydać. Oczywiście nie chcę przesadzać. Nie kupię radia za 1 k zł do słuchania polityków i publicystów:)

Sprawa II Antena dachowa.

Kupiłem błotnik i dałem do malowania. Wtedy dowiedziałem się ze zakupiony nie miał dziury na antenę teleskopową. Którą antenkę z alledrogo warto kupić aby mnie o wyższe ciśnienie krwi nie przysporzyła?

Awatar użytkownika
Kuncek
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Kuncek » wt cze 29, 2010 12:00

to ja Ci polecam coś takiego:

http://www.allegro.pl/item1097543346_na ... cd300.html

albo popatrz sobie również radia firmy Becker

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » wt cze 29, 2010 12:13

Kuncek pisze:to ja Ci polecam coś takiego:

http://www.allegro.pl/ite...ichi_cd300.html

albo popatrz sobie również radia firmy Becker
Całkiem mi się podobają i za to masz plusa:) Kiedyś coś się obiło o uszy o tych firmach ale jakoś przy szukaniu poza schematy ciężko wyjść. Te Nakamichi to zdaje się solidne radyjko?

Awatar użytkownika
gregoryb1
vel Młody
vel Młody
Kontakt:

Post autor: gregoryb1 » wt cze 29, 2010 12:16

Kupiłem ostatnio zwykłe sony "CDX GT ileś tam U" w promocji za 250zl(usb , aux)z media
a za 179 widzialem JVC z usb i slotem SD. Wygladem szału nie robi ale gra i sprawuje sie dobrze.

Awatar użytkownika
Kuncek
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Kuncek » wt cze 29, 2010 12:18

jhosef pisze:Te Nakamichi to zdaje się solidne radyjko?
Nie miałem okazji słuchać ale z tego co wiem, to porządne, japońskie radia a dzwięk na poziomie niemalże audiofilskim. Na allegro 3 radia na sprzedaż, to też o czymś mówi.

http://www.allegro.pl/item1095592291_na ... d_400.html

nowszy model, ale cena też już odpowiednia :grin:

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » wt cze 29, 2010 12:19

gregoryb1 pisze:Kupiłem ostatnio zwykłe sony "CDX GT ileś tam U" w promocji za 250zl(usb , aux)z media
a za 179 widzialem JVC z usb i slotem SD. Wygladem szału nie robi ale gra i sprawuje sie dobrze.
Właśnie w tym sęk, że chce radio ładnie pasujące w dechę mk3 bez świecidełek. Mam jeszcze LG 3 miesieczne w szafie z mk2 i też gra niewiele gorzej niż Pioneer DEH-3600.

koz3r
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: koz3r » wt cze 29, 2010 12:35

http://www.allegro.pl/item1095419871_ke ... _fvat.html tez nie glupie i bez odpustowego wygladu
Ostatnio zmieniony wt cze 29, 2010 12:38 przez koz3r, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » wt cze 29, 2010 14:40

Słuchaj radia do 500zł nówki , to kupuje się "na wygląd" ... ustaw cenę na allegro i kup takie , które Ci się wizualnie podoba .

PS: Naka zaczyna się od CD400 , 300 to zwykłe radio mp3 w budzie Naka ...a do tego one maja baaaaardzo czułe napędy i przeskakiwanie podczas jazdy jest na porządku dziennym !

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » pt wrz 10, 2010 11:06

Chwila czasu minęła od kiedy rozpatrywałem tą sprawę. Radio nie kupione.

Przeglądałem różne i w oczy rzuciły mi się starsze produkty Clarion oraz Blaupunkt.
Zmieniłem nieco przedział i patrzę powyżej 500 zł. Bo tak sobie pomyślałem, że BT w sumie fajnie byłoby mieć.

Mam na oku to radyjko:
http://allegro.pl/blaupunkt-hamburg-mp6 ... 96052.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Co o nim sądzicie?

Mam też drugi pomysł. Oryginalne radyjko z mk3 z obsługą zmieniarki (zdaje się, że gamma) do tego zmieniarkę na USB/SD oraz wzmacniacz aby dać więcej wigoru słabemu wzmacniaczowi w radiu.
Jakiego radia szukać (zdaje się ze było wielu producentów), czy któryś był lepszy?
Jak z jakością dźwięku z oryginalnych radyjek - zwłaszcza w połączeniu z taką zmieniarką?

Cena obu rozwiązań wyjdzie podobnie.

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » pt lis 05, 2010 11:52

Odkopuję własny temat ale nie chcę zakładać nowego.

Poszukiwania radia umarły i odżyły. Narzeczona rzekła to kup se te radio i mnie nie denerwuj:)

Więc szukam jednak wyżej i zastanawiam się nad:
Radioodtwarzacz ALPINE CDE-9880R ale własciwie nie wiem czym się różni od Alpine CDE-9882Ri
Co innego byście polecili w tych pieniądzach? Wczoraj prawie kupiłem Pioneer DEH-600BT.

Założenia: ma być czarne i niezbyt oczoje$%^&. Ma mieć USB, fajnie jakby miało BT. Ma się otwierać tak aby nie przeszkadzało trzymadełko do telefonu po prawej stronie radia. Chodzi o to aby w ogóle dało się panel założyć.

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » wt lis 09, 2010 11:56

Do zamknięcia.

Po przesłuchaniu kupiony Pioneer DEH-600BT

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”