problem z odbiorem
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- dani3lo
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
problem z odbiorem
mam problem z odbiorem radia.. Tzn nie łapie zadnej fali i teraz nie wiem czy wina lezy po stronie radia czy anteny. Jak moge to spradzic?? jak podłaczyc antene na krotko do radia??
wyjąć radio podłączyć drugą antenę pod wejście,dani3lo pisze:jak podłaczyc antene na krotko do radia??
a jakie to radio? na pewno masz ustawione na FM?mam problem z odbiorem radia.
sprawdź podłączenie, wina pewnie leży w antenie, ale jak napisałem na początku podłącz inną antenę i będziesz wiedzieć co jest
źle mnie zrozumiałeś, wziąłbym jakąś antenę (sam mam u siebie ze 3 kompletne) i podłączył normalnie trzymając antene w ręku, chyba że nie masz jakieś na zbyciu więc musisz kombinować,
jeśli wina będzie leżała w kablu to tak, ale ja bym kupił drugą antenę taką wewnętrzną co się czepia do szyby, kolega ma i ładnie to ściąga, ukrył ładnie i jest dobrze.dani3lo pisze:to mam cala podsufitke sciagac i wymianiac caly kabel??
Wyjmij radio i podłącz je np. w samochodzie znajomego a z antenę zrób tak samo tylko odwrotnie. A może jest to antena za wzmacniaczem a powodem jest brak zasilania.dani3lo pisze:mam antene ale z jednym kabelkiem tylko. A we wtyczce sa 2. czyli masa jest po boku czy tam w srodku?
[ Dodano: 18 Cze 2010 15:58 ]
znalazlem antene z 2 kabelkami podlaczam pod radio ale nie ma zadnej reakcji