Pytanie o kondensator
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Pytanie o kondensator
Witam
Posiadam obecnie klocki z mojego podpisu ale w niedlugim czasie planuje zakup monobloka http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 3&pid=1576 ktory bedzie zasilal http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 7&pid=1473 i tu moje pytanie czy potrzebny mi kondensator ???Dodam ze kable zasilajace to 21mm2.
Zastanawiam sie dlatego ze jak kupie dwa rozdzielacze zasilania to wydam 110zl a dokladajac pare zloty do tego http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 6&pid=1883 to bede mogl wykorzystac jako rozdzielacz zasilania .Czy warto???
Posiadam obecnie klocki z mojego podpisu ale w niedlugim czasie planuje zakup monobloka http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 3&pid=1576 ktory bedzie zasilal http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 7&pid=1473 i tu moje pytanie czy potrzebny mi kondensator ???Dodam ze kable zasilajace to 21mm2.
Zastanawiam sie dlatego ze jak kupie dwa rozdzielacze zasilania to wydam 110zl a dokladajac pare zloty do tego http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 6&pid=1883 to bede mogl wykorzystac jako rozdzielacz zasilania .Czy warto???
Moje CA:
Alpine CDA 9812rb
PoweeBass L-60c
u-dimension glow2075 v2
Powerbass L-10D w BR
u-dimension EL-D61
Kabelki,Klotz LaGrande,Sound Qest.
Cdn....
Alpine CDA 9812rb
PoweeBass L-60c
u-dimension glow2075 v2
Powerbass L-10D w BR
u-dimension EL-D61
Cdn....
-
- Forum Master
- Kontakt:
Slavwek.ie pisze:RUCUS1910, mam ten wzmacniacz, robi pod JL Audio 10W3v3 bez kondensatora, kable 35mm2, seryjny AKU nie widzę potrzeby montowania...
Ale kabelki prawie dwa razy grubsze....
Ale nie otrzymalem odpowiedzi czy zamiast rozdzielacza zasilania moge uzyc kondzia???W jakiej odleglosci powinien byc od wzmaka???
Moje CA:
Alpine CDA 9812rb
PoweeBass L-60c
u-dimension glow2075 v2
Powerbass L-10D w BR
u-dimension EL-D61
Cdn....
Alpine CDA 9812rb
PoweeBass L-60c
u-dimension glow2075 v2
Powerbass L-10D w BR
u-dimension EL-D61
Cdn....
RUCUS1910,
ja też mam ten wzmacniacz , głośnik re audio srx 300 w rms, i do tego mam jeszcze juniorka na przód wszystko pod jednym kablem 25 mm2 i daje rade, ale jak Kubus napisał już warto się w niego zaopatrzyć,
a co do kondzia, to wq mnie za kondziem musi być rozdzielacz, a wszystko jak najbliżej wzmacniaczy, jak najmniej kabla między kondensatorem a wzmacniaczami
ja też mam ten wzmacniacz , głośnik re audio srx 300 w rms, i do tego mam jeszcze juniorka na przód wszystko pod jednym kablem 25 mm2 i daje rade, ale jak Kubus napisał już warto się w niego zaopatrzyć,
a co do kondzia, to wq mnie za kondziem musi być rozdzielacz, a wszystko jak najbliżej wzmacniaczy, jak najmniej kabla między kondensatorem a wzmacniaczami
To sproboje bez kondzia,najwyzej sie dokupi
Spytam sie jeszcze o ukladanie kabli-generalnie trzeba ukladac tak azeby RCA byly jak najdalej od zasilania???Ja zasilanie puscilem prawym progiem a RCA tunelem srodkowym,jedyne miejsce gdzie RCA sa blisko zasilania to wzmak-poprawnie to zrobilem???Glosnikowe ida lewym i prawym progiem.Co powoduje zle ulozenie kabli???
Slavwek.ie, Myslisz ze jak bym podjechal do pabianic to pokazal bys mi na co stac EL D61???
Spytam sie jeszcze o ukladanie kabli-generalnie trzeba ukladac tak azeby RCA byly jak najdalej od zasilania???Ja zasilanie puscilem prawym progiem a RCA tunelem srodkowym,jedyne miejsce gdzie RCA sa blisko zasilania to wzmak-poprawnie to zrobilem???Glosnikowe ida lewym i prawym progiem.Co powoduje zle ulozenie kabli???
Slavwek.ie, Myslisz ze jak bym podjechal do pabianic to pokazal bys mi na co stac EL D61???
Moje CA:
Alpine CDA 9812rb
PoweeBass L-60c
u-dimension glow2075 v2
Powerbass L-10D w BR
u-dimension EL-D61
Cdn....
Alpine CDA 9812rb
PoweeBass L-60c
u-dimension glow2075 v2
Powerbass L-10D w BR
u-dimension EL-D61
Cdn....
tak rca najlepiej najdalej od zasilania, kable poprowadziłeś poprawnie, choć jedni pewnie powiedzą że zasilające nie powinny iść z głośnikowymi, ja mam tak jak ty (tyle że zasilający lewym progiem), inni nieraz puszczają prawym oba głośnikowe, ale mi się wydaje że inna długość obu przewodów jest błędem. Żadnych zakłóceń z tego tytułu nie mam więc jest ok.RUCUS1910 pisze:Spytam sie jeszcze o ukladanie kabli-generalnie trzeba ukladac tak azeby RCA byly jak najdalej od zasilania???Ja zasilanie puscilem prawym progiem a RCA tunelem srodkowym,jedyne miejsce gdzie RCA sa blisko zasilania to wzmak-poprawnie to zrobilem???Glosnikowe ida lewym i prawym progiem.Co powoduje zle ulozenie kabli???
Co do wzmaka to ten EL D61 na pewno Cie nie rozczaruje.
Pomylilem,zasilanie puscilem lewym progiem Tez nie mam zaklocen ale to chyba zasluga KLOTZA-choc sa pewnie lepsze(drozsze)RCA.
Jak uda mi sie odszukac wszystkie zdjecia to zrobie fotoporade,chociaz z MKIII jest juz pare.
Jak uda mi sie odszukac wszystkie zdjecia to zrobie fotoporade,chociaz z MKIII jest juz pare.
Moje CA:
Alpine CDA 9812rb
PoweeBass L-60c
u-dimension glow2075 v2
Powerbass L-10D w BR
u-dimension EL-D61
Cdn....
Alpine CDA 9812rb
PoweeBass L-60c
u-dimension glow2075 v2
Powerbass L-10D w BR
u-dimension EL-D61
Cdn....
no ja na zwykłych (czyt. tanich) sygnałówkach ze starym sprzętem miałem zakłócenia lekkie, jak Klotza kupiłem momentalnie ustąpiły, nie można na Klotza narzekać , choć te luty mogli by lepsze robić,RUCUS1910 pisze:ale to chyba zasluga KLOTZA-choc sa pewnie lepsze(drozsze)RCA.
a droższe pewnie że są np DLS-a ale czy lepsze
-
- Forum Master
- Kontakt:
Kubus20,
Dzieki za propozycje,jednak chyba juz jestem ze slavkiem umuwiony...ale po zakup udam sie do Ciebie
Pomysl ze spotem CA mi sie podoba,z checia bym posluchal inych poprawnych CA-bo znajomych szczytem CA jest radio i wzmal XPLODE (LOL)
Dzieki za propozycje,jednak chyba juz jestem ze slavkiem umuwiony...ale po zakup udam sie do Ciebie
Pomysl ze spotem CA mi sie podoba,z checia bym posluchal inych poprawnych CA-bo znajomych szczytem CA jest radio i wzmal XPLODE (LOL)
Ostatnio zmieniony wt cze 01, 2010 22:44 przez RUCUS1910, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje CA:
Alpine CDA 9812rb
PoweeBass L-60c
u-dimension glow2075 v2
Powerbass L-10D w BR
u-dimension EL-D61
Cdn....
Alpine CDA 9812rb
PoweeBass L-60c
u-dimension glow2075 v2
Powerbass L-10D w BR