Prośba o schemat

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Kaktus
Mały gagatek
Mały gagatek

Prośba o schemat

Post autor: Kaktus » ndz sty 15, 2006 12:26

Kupiłem Game V i załozyłem ją do Mk III. Mam oryginalna instalacje i radio chodzi ale cos jest nie tak. Mianowicie nie dziala GALA i wyswietlacz jest podswietlany dopiero po włączeniu świateł . Poprzednio miałem Gamę 3 i wyswietlacz był podswietlony od razu po włączeniu radia . Zapewne ten model wymaga jakichs zmian w podłączeniach i stąd moja prośba o schemat .

VW- da weiss mann, was mann hat.

Awatar użytkownika
ksionc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: ksionc » śr sty 18, 2006 02:16

a zmieniałeś kostkę od radia czy stara podpasowała. ja też mam gamme V fabrycznie wsadzoną i mam zrobione tak że świeci dopiero po włączeniu świateł. z tego co wiem to w kostce powinien być kabel do podłączenia podświetlenia. w poprzednim aucie miałem radio blaupunkt podłączone pod prąd i głośniczki do niego. podświetlenie działało po włączeniu ale na kostce była kabel "illumination" i nie wiem czy dobrze kojarze ale służył on chyba do podpięcia pod instalację oświetleniową żeby radio świeciło po zapaleniu świateł (a może był po to żeby po podłączeniu do + radioi cały czas świeciło). nie wiem czy nie pokręciłem i nie wiem jak to jest u ciebie że działało a teraz nie. nie mam pojęcia od czego jest przycisk gala, ja chyba takiego nie mam :grin:

Mody mode on in one point najn ti di aj endzajn

Kaktus
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Kaktus » czw sty 19, 2006 10:28

Kostke mam oryginalna ale ja mam MK III i ta instalacja nie jest przystosowana do gamy V. Chodzi mi o to ze kiedy mialem Gamę 3 to po właczeniu samego radia wyswietlacz juz był podswietlany , a z piątką tego nie ma ( np. sluchając radia wieczorem bez właczonych postojówek nie widac co jest na wyswietlaczu). A GALA to nie przycisk lecz funkcja tego radia taka ze powinno sie samo rozgłasniac wraz ze wzrostem predkosci auta ( o ile dobrze sie doczytałem ), u ciebie w MK IV powinno to działac.

Awatar użytkownika
ksionc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: ksionc » czw sty 19, 2006 16:32

musiałbym popatrzeb bo jakoś za bardzo nie interesowalem sie opcjami tego radyjka. ja też tak mam że wieczorem przy zgaszonych swiatlach nic nie widac na radyjku :sad: ale myślę że jest to do rozwiązania. wysłałem ci na priva posty z innego forum, przeglądałeś już je?

Kaktus
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Kaktus » czw sty 19, 2006 22:05

Tak ,czytałem , dzieki. I po przeczytaniu tego postu odpuszcze sobie to oswietlenie bo nie bede ingerował az tak bardzo w to radyjko.

Awatar użytkownika
ksionc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: ksionc » ndz sty 22, 2006 22:53

Kaktus pisze:A GALA to nie przycisk lecz funkcja tego radia taka ze powinno sie samo rozgłasniac wraz ze wzrostem predkosci auta ( o ile dobrze sie doczytałem ), u ciebie w MK IV powinno to działac.
dzisiaj dobralem sie do opcji i troszke sie bawilem i gala byla ustawiona na 7 a maks to 9. przestawilem na 9 i wyraznie da sie zauwazyc zmiane glosnosci w aucie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”