Głośniki Sinuslive - poradźcie

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

VanGolf

Głośniki Sinuslive - poradźcie

Post autor: VanGolf » wt gru 27, 2005 02:35

Witam wszystkich! Zastanawiam się nad kupnem głośników tej firmy, ale nie wiem jakie. SL130 czy SL160. Mam golfa 2 i nie bardzo uśmiecha mi się przerabianie całych boków w drzwiach. Czy te 13 cm będą mocno ustępować tym 16 cm? Głównie chodzi mi o bass. Narazie nie planuje suba z tyłu. I jeszcze mam pytanie co do podłączenia ich. Jak zauważyłem mają one zwrotnice tylko na gwizdki, jak to się łączy w tym przypadku?

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » wt gru 27, 2005 06:38

Polecam 160, przenoszą dól od 30Hz, 130 od 45Hz, a jak napisałeś zależy Ci na basie.Co do przerabiania boczków to nawet montując 130 musisz sporo zrobić.
Zwrotnica rzeczywiście wyglada dość dziwnie. Myślę, że sposób połączenia znajdziesz w instrukcji. Ze zdjęcia sposób połączenia wygląda tak : do wejścia sygnał z radia i z tego samego wejścia na niskie. A z wyjścia na gwizdki.
Pewności nie mam, ale tak jakoś to wyglada.

VanGolf

Post autor: VanGolf » wt gru 27, 2005 12:29

Nie jestem pewien czy takie połączenie jest dobre. Wygląda to na połączenie równoległe, a co za tym idzie impedancja zmniejszy się w tym przypadku do 2 ohmów. Czy mam rację? Jak to jest w przypadku zwrotnic z wyjściem na woofer i tweeter?

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » wt gru 27, 2005 12:49

hej.mam golfa2 i te glosniki z przodu sl165 napewno sa lepsze od 130.glosnik podlanczasz bezposrednio do radia a zwrotnica jest tylko do tweeterow(czyli rownolegle z duzym glosnikiem zwrotnice laczysz)i do zwrotnicy tylko twetery.wejdz na strone www.powe.pl tam masz do golfa fajne nakladki na drzwi (55zl)a i tak cie roboty troche przy tym czeka i WYGLUSZ DRZWI.

[ Dodano: Wto Gru 27, 2005 15:07 ]
kolega bodzio dobrze napisal,a w instrukcji jest schemat,wyglusz drzwi bo i tak efekt bedzie marny bez wygluszenia w faq masz opis tego dokladny.

VanGolf

Post autor: VanGolf » czw gru 29, 2005 13:31

A jak te głośniki będą grały podłączone tylko do radia (bez wzmacniacza)? Czy nie będą one grały za cicho? Jakiś gościu w sklepie mówił że nie ma sensu takich mocnych głośników kupować bo radio nie pociągnie, ale jakbym się ich słuchał to bym pewnie jeździł z głośnikami firmy Krzak :)

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » czw gru 29, 2005 14:17

Witaj jesli z sinusków to tylko sl 160 niestety muszisz zając się drzwiami mają mocny bas a więc panele dystanse jak i solidne głuszenie jest ci potrzebne. Zwrotnice są tylko na tweeter łaczszysz je nastepująco. kabel podpinasz pod bass + i ciagniesz go do + zwrotnicy wejścia analogicznie działasz z minusem. następnie z wyjścia zwrotniczki podpinasz tweeter + do + - do - kable + tweeterowy jest z paskiem. Głosniki beda grały pod samym radiem jednak do pełni szczęści potrzebny im jest wzmacniacz.

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
zaprzal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: zaprzal » czw gru 29, 2005 15:09

piotr2, masz te panele z powe? one sa przykrecane do tapicerki a nie do poszycia drzwi czy mi sie wydaje?

[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » czw gru 29, 2005 22:10

tak mam one nic nie maja z tylu raczej nieda rady ich przykrecic do poszycia tylko do tapicerki od tylu a szkoda

Awatar użytkownika
arkop
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: arkop » czw sty 05, 2006 19:41

SL160 mam je w III juz 7 miesiecy i bardzo polecam

Awatar użytkownika
no-name
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: no-name » czw sty 05, 2006 19:49

a jako srednio tonowe beda dobrzemi sluzyly, czy w tym wypadku wziasc 130?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”