Głośniki Sinuslive - poradźcie
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Głośniki Sinuslive - poradźcie
Witam wszystkich! Zastanawiam się nad kupnem głośników tej firmy, ale nie wiem jakie. SL130 czy SL160. Mam golfa 2 i nie bardzo uśmiecha mi się przerabianie całych boków w drzwiach. Czy te 13 cm będą mocno ustępować tym 16 cm? Głównie chodzi mi o bass. Narazie nie planuje suba z tyłu. I jeszcze mam pytanie co do podłączenia ich. Jak zauważyłem mają one zwrotnice tylko na gwizdki, jak to się łączy w tym przypadku?
Polecam 160, przenoszą dól od 30Hz, 130 od 45Hz, a jak napisałeś zależy Ci na basie.Co do przerabiania boczków to nawet montując 130 musisz sporo zrobić.
Zwrotnica rzeczywiście wyglada dość dziwnie. Myślę, że sposób połączenia znajdziesz w instrukcji. Ze zdjęcia sposób połączenia wygląda tak : do wejścia sygnał z radia i z tego samego wejścia na niskie. A z wyjścia na gwizdki.
Pewności nie mam, ale tak jakoś to wyglada.
Zwrotnica rzeczywiście wyglada dość dziwnie. Myślę, że sposób połączenia znajdziesz w instrukcji. Ze zdjęcia sposób połączenia wygląda tak : do wejścia sygnał z radia i z tego samego wejścia na niskie. A z wyjścia na gwizdki.
Pewności nie mam, ale tak jakoś to wyglada.
hej.mam golfa2 i te glosniki z przodu sl165 napewno sa lepsze od 130.glosnik podlanczasz bezposrednio do radia a zwrotnica jest tylko do tweeterow(czyli rownolegle z duzym glosnikiem zwrotnice laczysz)i do zwrotnicy tylko twetery.wejdz na strone www.powe.pl tam masz do golfa fajne nakladki na drzwi (55zl)a i tak cie roboty troche przy tym czeka i WYGLUSZ DRZWI.
[ Dodano: Wto Gru 27, 2005 15:07 ]
kolega bodzio dobrze napisal,a w instrukcji jest schemat,wyglusz drzwi bo i tak efekt bedzie marny bez wygluszenia w faq masz opis tego dokladny.
[ Dodano: Wto Gru 27, 2005 15:07 ]
kolega bodzio dobrze napisal,a w instrukcji jest schemat,wyglusz drzwi bo i tak efekt bedzie marny bez wygluszenia w faq masz opis tego dokladny.
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Witaj jesli z sinusków to tylko sl 160 niestety muszisz zając się drzwiami mają mocny bas a więc panele dystanse jak i solidne głuszenie jest ci potrzebne. Zwrotnice są tylko na tweeter łaczszysz je nastepująco. kabel podpinasz pod bass + i ciagniesz go do + zwrotnicy wejścia analogicznie działasz z minusem. następnie z wyjścia zwrotniczki podpinasz tweeter + do + - do - kable + tweeterowy jest z paskiem. Głosniki beda grały pod samym radiem jednak do pełni szczęści potrzebny im jest wzmacniacz.
TUTENHAMON