Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
pierwsze słyszę, tobie chodzi o ta funkcję co odcina wysokie częstotliwości pewnie, miałem to kiedyś w radiu pioneer deh-2000, ale nie bardzo wiem o co Ci chodzi, normalnie podłączasz wzmacniacz i suba i jeżeli nie masz filtru dolnoprzepustowego w nim to ta funkcja działa tak jakby wzamian,bialko1991 pisze:po włączeniu funkcji tylne kanały stają się mono i dostajemy 70W max na 2ohm
bialko1991 pisze:poczytaj instrukcje wysokich starszych modeli i większości nowych pioneerów
jak dla mnie to podłączasz to normalnie pod tylne wyjścia, czyli jedną cewkę pod jeden kanał, druga cewka pod drugi, i następnie zmieniasz w radiu na wyjście monofoniczne,Green: Rear left + or subwoofer +
Green/black: Rear left ≠ or subwoofer ≠
Violet: Rear right + or subwoofer +
Violet/black: Rear right ≠ or subwoofer ≠
w twoim przypadku właśnie równolegle będzie niebezpieczne, za to na 8 ohm stracisz dużo mocy, lepiej zainwestować we wzmacniacz, dla mnie bez sensu podłączać to pod samo radio,bialko1991 pisze:rownolegle lub w szereg (2 lub 8 ohm) jesli sa dwie cewki po 4
faktbialko1991 pisze:ze pod tylko pod Violet sie podłącza w trybie sub, jesli dobrze zrozumiałem
Nie wolno podłączać
do Green i Green / black
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 19 gości