Radio Gamma IV 4x20W
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Radio Gamma IV 4x20W
Witam wszystkich golfiarzy!!! Mam problem z radyjkiem Gamma IV. Po ok. 30 minutach mi się wyłącza. Prawdopodobie coś źle podpiąłem. Ponieważ za każdym wyłączeniem radyjka następnym razem wołało o kod, podałem prąd omijając stacyjkę. Pomóżcie!
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Więc tak. Omijam stacyjkę po to by nie wołało za każdym odpaleniem o kod. Wiem na pewno, że to radio ma takie zabezpieczenie postojowe, tzn. gra na postoju ok. 30 minut moze dłużej, potem się wyłącza. No i jak pojechalem w dluzsza trase (powyzej 30 minut ) to się wyłączało. Trochę to jest denerwujące. Poza tym jak wyłączę stacyjkę to dalej gra, aż je ręcznie wyłączę. Czyli działa non stop jak na postoju. Ludzie poradźcie...
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Wiesz co to musisz mieć poprostu źle podłączone najlepiej pociągnij sobie masę i plus z aku na plusie możesz dać bezpiecznik. I nowy kabel do stacyjki powinno grac poprawnie. Czyli wsiadasz do autka wkładasz kluczyk radio gra gasisz autko wyjmujesz kluczyk i radyjko sie wyłacza i nastepnym razem nie woła kodu.
TUTENHAMON
Mam prośbe. Posiadam radio Beta VW, mam również do niego orginalną książkę po niemiecku wraz z kodem, ale nie moge dojść jak go wprowadzić. Wiem że na początek trzeba przytrzymać krótko dwa przyciski TP i TA, ale co potem?
[b] >>> www.4tun.vel.pl <<< [/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
Jak przytrzymasz TP i TA to po 5-10 sekundach to na wyświetlaczu pojawi się 1000. Kod wprowadzasz przyciskami z cyframi. Np. Kod masz taki 1324. Jedynke juz masz bo na wyswietlaczu masz 1000. 3 wprowadzasz przyciskiem z nr 2 wciskając go tak długo az na drugim miejscu bedziesz miał 3. Analogicznie postępujesz dla następnych cyfr. Kapujesz?
I odrazu ja skorzystalem. Dzieki wielkie.
[ Dodano: Czw Lis 24, 2005 7:42 pm ]
Ale mam problem. Pojawil mi sie napis na wyswietlaczu Safe 2 co teraz?
[ Dodano: Pią Lis 25, 2005 6:58 am ]
Juz dziala. Zostawilem wlaczone radio na ponad godzine i zniknal tan napis. Wpisalem normalnie kod i wszystko gra.
[ Dodano: Czw Lis 24, 2005 7:42 pm ]
Ale mam problem. Pojawil mi sie napis na wyswietlaczu Safe 2 co teraz?
[ Dodano: Pią Lis 25, 2005 6:58 am ]
Juz dziala. Zostawilem wlaczone radio na ponad godzine i zniknal tan napis. Wpisalem normalnie kod i wszystko gra.