problem z podłączeniem
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- aadasiek
- Forum Master
- Kontakt:
problem z podłączeniem
witam
mam taki mały problem
kupiłem ostatnio wzmacniacz cappower hPB-1502 i głośnik pioneera TS-W307d2
po podpięciu wszystkiego pojawiło się buczenie i po jakieś godzinie grania w wzmacniaczu zapaliła się czerwona led Prot. i sie wyłączył
wymieniłem już kable sygnałowe i nic buczenie jak było tak jest
w czym może tkwić problem?
mam taki mały problem
kupiłem ostatnio wzmacniacz cappower hPB-1502 i głośnik pioneera TS-W307d2
po podpięciu wszystkiego pojawiło się buczenie i po jakieś godzinie grania w wzmacniaczu zapaliła się czerwona led Prot. i sie wyłączył
wymieniłem już kable sygnałowe i nic buczenie jak było tak jest
w czym może tkwić problem?
Dla pewności odłącz kable sygnałowe od wzmaka pozostaw tylko kabel sterujący załączaniem wzmacniacza. Załącz wzmacniacz włączając radio. Daj znać czy przy odpiętych kablach sygnałowych dalej buczy. To również pomoże w zlokalizowaniu usterki. Aaaa i opisz jakoś jak możesz jakie jest to buczenie i w jakich dokładnie warunkach występuje.
Ostatnio zmieniony czw sty 22, 2009 09:49 przez D1_PITER, łącznie zmieniany 1 raz.
- aadasiek
- Forum Master
- Kontakt:
zrobiłem troche inaczej i podłączyłem skrzynie pod sprzęt u kumpla w Golfie i jest oki buczenia niemaRaadek pisze:Podłącz na próbę inny głośnik
jak odępnę kable sygnałowe od wzmacniacza lub od radia to buczenia nie słychaćPITERsca pisze:Dla pewności odłącz kable sygnałowe od wzmaka pozostaw tylko kabel sterujący załączaniem wzmacniacza. Załącz wzmacniacz włączając radio. Daj znać czy przy odpiętych kablach sygnałowych dalej buczy.
cały czas buczy po właczeniu sprzętu-radia bardzo głośno i donośnie słychać jak jest zciszone radio na maxaPITERsca pisze:w jakich dokładnie warunkach występuje.
mam podłączony szeregowo czyli na 4ohmpowalla pisze:Jak masz spięte cewki na tym Pionku
- aadasiek
- Forum Master
- Kontakt:
mam navi mfd plus zestaw dvdpowalla pisze:Jakie masz radio ? Próbowałeś podpiąć u siebie inne radio?
MłodyGT pisze:aadasiek, mam U.S Amps'a i miałem podobny problem wzmak buczał okazało sie wzmak byl uszkodzony
Kubus20 pisze:Podłącz na próbę wzmak kumpla i będziesz miał pewność.
dzisiaj kupiłem jeszcze inne kable sygnałowe i tak na krótko podłączyłęm przez kabine i buczenie jak było tak jest
później podłączyłem na próbe przez przejściówkę laptopa pod cinche i pod wzmacniacz i buczenie znikło cisza jaka powinna być
i sądzę chodz jestem laikiem w sprawach audio że to wina właśnie navi