W zeszłym roku przy okazji prac nad audio zamieściłem taką fotoporadę http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
Jakiś czas temu mając chwilę wolnego czasu zabudowałem bagażnik i cyknąłem kilka fotek podczas prac. Celem zabudowy było uzupełnienie przodu o lepszy bas. Jednak ze względu na to że potrzebuję bagażnika tradycyjna skrzynka nie wchodziła w grę. Zabudowałem więc boczek, skrzynka wyszła około 14-16 litrów(ciężko dokładnie policzyć bo każda ścianka ma inny kształt i jest umieszczona pod innym kątem). Głośniczek to RE-10 który spokojnie zadawala się taką małą skrzynką. Głośniczek oczywiście od KUBUSA

Chwilowo niestety gra on pod CARPOWER HPB-602(edit 10.10.2008 juz gra 4 kanałowy axton impact c500x4) a przód jest podpięty pod samo radio. Przód stracił na jakości ale za jakiś czas zawita USAmps XT-800.4 i znów będzie ok. Radyjko też będzie wymienione na coś lepszego.
Na tą chwilę jest super, zamierzony cel został osiągnięty(gra super, wygląda ekstra i praktycznie nie zajmuje miejsca w bagażniku). Oczywiście z tego głośniczka i tak małej skrzynki nie można uzyskać niewidomo jakiego ciśnienia(w ogóle mi na tym nie zależało) ale mimo to bas potrafi autem zatrząś.
Skrzynkę kleiłem klejem do drewna i skręcałem. Dodatkowo od środka skrzynia jest uszczelniona taką masą nakładaną na gorąco(nie wiem jak się nazywa). Środek wytłumiłem watoliną.
A tak to wygląda:
1.Skrzynka już sklejona, skręcona i uszczelniona

2.Przymiarka w aucie

3.Wytłumienie

4.Przód z wycięciem na oświetlenie bagażnika

5.Tył

6.Efekt końcowy

Jak ktoś ma jakieś pytania proszę pisać chętnie odpowiem
Pozdrawiam
Tomek