Witam. obeccnie mam glosniki Helix'a dark blue podpopiete pod samo radio. chcialbym te zestaw rozbudowac lub ewentualnie wymienic. Mam 2 koncepcje i prosze w tej sprawie o porade.
1) Dokupic wzmacniacz 4-kanalowy i jakiegos suba
2) Wywalic Helixy, kupic mocniejsze Powerbasy i do tego wzmacniacz 2-kanalowy
Ktore rozwiazanie wedlug was jest lepsze ? Chcialbym aby ten zestawik dobrze i mocno gral (oczywiscie bez przesady - nie chce robic dyskoteki)
Pozdro
Prosze o opinie na temat zestawu
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Gadatliwa bestia
Zdecydowanie dobry(Powerbass ... Morel lub DEGO PO ale to już kilka stówek drożej ale WARTO) zestaw odseparoway + wzmak 2 kanał także nie żałuj kaski + to co miało iść na SUB to wydaj na wygłuszenie dżwii i efekt będzie lepszy niż z "4-kan i Subem" 
Przeskok z Helixów na Powerbass s6c jest nie opłacalny !!!

Przeskok z Helixów na Powerbass s6c jest nie opłacalny !!!
Ostatnio zmieniony sob lut 16, 2008 15:23 przez Cookiemonster, łącznie zmieniany 2 razy.
Kłamca z dwumetrowymnosem !
Te helixy to odseparowany zestawik? Jeśli tak.. i masz zrobione drzwi to... ja będąc w podobnej sytuacji zdecydowałem się na wzmak 4ch + sub... Dlaczego? Teraz grają helixy pod radiem, więc mają te 15w w porywach. Na wzmaku dostaną skrzydeł, kontrola na poziomie, odżyją jednym słowem. Pojawi sie sub a przy Twojej muzie te niskie częstotliwosci naprawdę dodają smaczku odsłuchiwanym kawałkom. Jednym słowem - przód dostanie skrzydeł i pojawi się dół
. Później, jak się uzbiera co nieco $$$, warto zająć się lepszym przodem. Całą koncepcja jest warta uwagi jeśli przód masz odseparowany-poprawny... U mnie najpierw seria vw grała na Clarionie, potem serię wyparł PB, później dołączył wzmak (xm3040f) i sub (pb1054). Kolejnym krokiem miał być właśnie tuning przodu... ale wygrałem zestaw DegoST
, więc dokupiłem tylko osobny wzmak dla suba... Cały proces trwał dość długo ale gra (jak dla mnie!) zadowalająco
.
Pozdr.

Pozdr.
:bylo: :bajer: