Co wy na to ? Coś do 1000PLN
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Co wy na to ? Coś do 1000PLN
Witam Wszystkich. Zacznę od tego że chce przbudować trochę swoje audio w mk III. Ostatnio wygłuszyłem cały tył samochodu i zauważyłem że dzwięk się poprawił na tym co mam. Czyli głośniki 6 x 9 w półce ( od razu powiem że już ich nie będzie wogóle ) podłączone pod wzmachol Magnata słabiutki chyba 2 x 50 jakiś z serii Clasic. Przód drzwi też wygłuszone matami APP głosniki z drzwiach 165mm Magnata nie wiem jaka moc plus orginalne głosniki w podszybiu podłączone przez zwrotnice ( cały przód pod radio ) Pionera modelu nie kojarze. A chciał bym kupić jakiś wzmacniacz do 500 zł plus jakaś skrzynkę też do 500 zł. Oczywiście pod wzmachol podłączyć przód + skrzynie. Głośniki z tyłu wyjmę i sprzedam a założe maskownice. Nad wzmacniaczem zastawiam się na Magnatem MAGNAT RX 44 a co do tuby to nie wiem może coś z Infinity. Chętnie wysłucham innych. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 15:09 przez gajos_gajowy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Hm. Czego oczekuje. Szczerze powiem że nie mam odniesienia. Nie mam poprostu porównania z czym kolwiek co słyszałem. Chce żeby było dla mnie nie dla otoczeina aby grało czysto i fajnie - bez charczenia (nie wiem jak to bardziej wyrazić). Jestem raczkujący w tym temacie. Tak chce żeby to było nowe. Pytam WAS bo jeśli ktoś ma odniesienie Wie co jest dobre a co tylko markowe.Narazie sugeruje się tylko allegro. Jeśli co do rodzaju muzyki to czarna nuta plus czasami jakieś techno. Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
zerknij na:
I klocki tansza wersja (mozna sie pokusic o juniorka w uzywce za 500)
- μ-Dimension μ-Jr. 4-300,
- Intertechnik MDS08 , Mivoc XAW210HC,
II klocki
- μ-Dimension μ-Glow 4075,
- DLS W310B
moze ktos ma inne opcje ale majac taki buzdet i do takiej muzy to jest przyzwoity sprzęt
na przód sie rozejzyj np za PB sa dobre promocje, i czytaj... czytaj.... jest duzo watków....
II klocki
- DLS W310B
moze ktos ma inne opcje ale majac taki buzdet i do takiej muzy to jest przyzwoity sprzęt
na przód sie rozejzyj np za PB sa dobre promocje, i czytaj... czytaj.... jest duzo watków....
arti.sa pisze:zerknij na:
II klocki
- DLS W310B
Klocki Ok ale takie dwie sprawy:
Junior za 500zł ...........daaaawno nie widziałem ,600zł to minimum.
DLSw 310 ma "tylko" 120w rms ,i nierozsądnie potraktowanie Gaina w 220w Glowie może się źle skończyć . DLS i IT08 są dobre pod juniora ,a pod Glowem ,juz można popatrzeć za subem do 250w .
PS: mivoca nie znam
zdarza się czasami ostatnio jakiś czas temu za 520 poszedł ale i ok 600 wartopowalla pisze:.daaaawno nie widziałem ,600zł to minimum.
i tu masz rację ... dletego lepiej kupic glowa na poczatek mozna coś mniejszego zaaplikować a jak nie wystraczy cisnienia to mds10 napewno zaspokoi potrzebypowalla pisze:a pod Glowem ,juz można popatrzeć za subem do 250w
ps. wychodzmy znacznie pona 1K ale nawet warto poczekać i dozbierać
arti.sa pisze:wychodzmy znacznie pona 1K
Jezu ,to tak zawsze jest ...........najpierw tylko nowe radio i koniec .............a kończy się na wzmacniaczu ,subie ,wypasionych głośnikach i kabelkach RCA za 250zł ............,a miało być tylko nowe radio ..........trochę lepsze niż seria . CA ,to choroba .........droga choroba ...........ale znam droższe ............np. żona
Już niewielkie kwoty mogą wystarczyć na kupno "czegoś", ale oczywiście nie sprzęt nowy. Dla porównania, ja dałem za gotową, całkiem przyzwoitą skrzynke wyliczoną pod głośnik tonsila razem z przesyłką równe 120zł, do tego dorwałem całkiem przyzwoity czterokanałowy wzmak sony xm-4045 (po potargowaniu się, 200zł razem z przesyłką). Więc da się całkiem niewygórowanym kosztem skompletować troche nienajgorszych klocków, ale trzeba szukać!. Pozdrawiam