Prosze o pare informacji

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Tuning_Boy_2005
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Prosze o pare informacji

Post autor: Tuning_Boy_2005 » ndz wrz 30, 2007 13:26

witam mam problem a mianowicie taki ze posiaam mk3 i w kokpicie mam oryginalne gwizdki z vw, i mialem je podepniete pod wzmacniacz i bylo wszystko ok, wczorej jak wsadzilem do drzwi glosniki hertz 165mm to puscilem troche glosniej i mi gwizdki sie spalily, niewiem jak to mozliwe, gwizdki mam na jednym kanale a te glosniki z drzwi na drugim, no nie bylo by problemu jesli radio by mialo swoj wzmacanicz ale mam radio sony mex 5-d i one nie posiada swojego wewnetrznego wznacniacza, dlatego zeby jaki kolwiek glosnik do niego podlaczyc to trzeba miec wzmacniacz, niewiem czy moglbym te przednie glosniki z drzwi podlaczyc pod tylny wzmacniacz Carpower HPB1502 bo niewiem czy mi je spali, prosze o jakas rade moze jakis wzmacniacz na przod 4 kanalowy ale zeby graly mi glosniki z drzwi basowe i z kokpitu tweetery

http://www.vwslask.pl/

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » ndz wrz 30, 2007 14:44

Witam.
Może miałeś tweetery podłączone bez kondensatora że się spaliły, bo w normalnym uzytkowaniu nie powinny się spalić.
HPB 1502 to trochę za mocny wzmacniacz dla Hertzów, ale odpowiednie traktowanie pokrętła gain nie powinno im zrobić krzywdy.
Jakiego wzmacniacza używałeś z radiem Sony kiedy spaliłeś tweetery?

Awatar użytkownika
Tuning_Boy_2005
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Tuning_Boy_2005 » ndz wrz 30, 2007 18:51

do caropwera mam tylko podlaczony woofer hertza i inych glosnikow do niego nia mam podlaczonych, a wczorej dopiero po podlaczeniu hertzow z drzwi spalilo mi tweetery, mam je od miesiaca i grały bezproblemu, tylko jak podlaczylem te z drzwi to mi je po chwili spalilo, one maja kondensatory bo to sa seryjne z vw Obrazek

[ Dodano: 30 Wrz 2007 19:35 ]
a tu macie schemat jak to mialem podlaczone
Obrazek

[ Dodano: 30 Wrz 2007 19:42 ]
A OTO INSTALACJA JAKA MAM TERAZ, JAK DO NIEJ PODLACZYC TWEETERY ZEBY ICH NIE SPALILO

Obrazek

http://www.vwslask.pl/

Awatar użytkownika
harrygo1
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: harrygo1 » ndz wrz 30, 2007 20:38

Najprościej kup do głośników zwrotnice które odseparują ci pasmo w którym mają grać tweetery i woofery i po sprawie :bigok:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”