Witajcie,mam problem,kupilem uzywana skrzynie basowa JBL z glosnikiem JBL CS 12.Problem byl juz przy podlaczeniu tego wszystkiego w mk4 bylismy pewni ze cos z radiem itp a okazalo sie ze wlasnie cos z tym glosnikiem jest nie tak a mianowicie:
Raz sie wlacza raz nie,nieraz sie wlaczy po 15 minutach a przez ten okres slychac takie "PYRkanie" widac jakby glosnik chcial ruszyc a cos go trzyma,nie daje mu sie rozwinac,jak zaskoczy to gra OK.Lecz ostatnio zadko wogole startuje i ten bas jest taki pyrkajacy.
Teraz tak czy to moze byc wina cewki przepalonej??
Mysle o wymianie i nie wiem czy znowu kupic JBL CS 12 czy moze dolozyc troszke i kupic cos lepszego za kwote ok 300-330 zl??Poradzicie?
P.S mam wzmacniacz Gelhard 360W (2x100W w RMS) wiec glosnik chcialbym taki max 450-500W zeby mi pociagnal wzmacniacz.
GłOśNIK JBL CS 12 PROBLEM,jakim go zastapic?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
GłOśNIK JBL CS 12 PROBLEM,jakim go zastapic?
Ostatnio zmieniony czw wrz 13, 2007 15:14 przez wicher123, łącznie zmieniany 1 raz.
Niestety z tym mam problem by u kogos sprawdzicsuaweq pisze:na poczatku proponowałbym znależć co jest przyczyną tej usterki
1. głośnik
2. wzmacniacz
jak masz możliwość od kogoś na chwile pożyczyć i pozamieniać klocki to zrób to
jak masz gwarancje to reklamuj głośnik jeśli masz pewność że to jego wina
a jak nie to bedziesz musiał kupić inny głośnik za kwote 300 zł kupisz coś lepszego ale wzmacniacz może mieć problem
Kurcze moze faktycznie to przez wzmacniacz? hmm kupilem od kolegi i wiem ze byl sprawny ale w sumie w kazdej chwili moze sie popsuc Hmmm
[ Dodano: 15 Wrz 2007 21:03 ]
A moze jest ktos z Nysy kto ma wzmacniacz i gdzie moglym wlasnie sprawdzic czy to glosnik padniety czy wlasnie wzmachol??