VWitam
proszę o pomoc i porady w sprawie mojego radia..
mam radio Sony (nie znam dokładniee modelu) świeci tak na mocno niebiesko i podświetlenie klawiszy ma czerwone - dokładnie chodzi o to że mam głośniczki dosyć dobre i spore, ale jak dla mnie grają zbyt słabo tzn. brak czystej muzyki i pierdzą basy jak się da głośno... a drugą sprawą jest to że czasem jak się jedzie to nagle zaczynają grać ładnie na 5sekund i później znowu źle...
co to może być??? końcówki mocy czy co???
jeśli chodzi o kable to odpadają bo sprawdzałem i poprawiałem i powinny być oki, choć jeden kawałek kabla do głośnika składa się z dwóch kawałków;)
proszę o porady
pozdrawiam i dzięki z góry
dziwne zachowanie się głośników
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Kamil Włodi
- Mały gagatek
- Kontakt:
dziwne zachowanie się głośników
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Użytkownik
Nie no bez przesady:) podlaczenie zwrotnikow nie objawia sie w ten sposob:)manieczek111 pisze:Pewnie faza sygnalu sie nie zgadza, czylli podlaczyles odwrotnie glosnik ( plus do minusa . minus do plusa)
problem jest tego typu ze masz za mocne glosniki w stosunku do koncowek mocy umieszczonych w radiu. radio tego typu ma maksymalnie 11-12 Watt na kanal mocy nominalnej, a glosnik okolo 50 Watt poboru produ, im wieksza dajesz dawke pradu ( dajesz glosniej) tym silniejsze powstaja znieksztalcenia co jest przyczyna charczenia glosnika. wiec pozostaje tobie jedynie zaopatrzyc sie we wzmacniacz mocy.
pozdrawiam.
- Kamil Włodi
- Mały gagatek
- Kontakt:
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a na moj gust masz cos albo z radiem nie halo albo te połaczenie jest nie teges...wyglada to tak jakby kable sie zwieraly albo nie laczyly odpowiednio lub moze w radiu na plycie cos sie oderwalo...i nie laczy...widzialem takie przypadki...podłacz inne radio i sprawdz.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo