Kto sie szykuje do Db Draga?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » czw lis 17, 2005 15:56

Wiesz jak jeździsz normalniesłuchając to nie trzeba większego alternatora przydaje się kondziu. Natomiast na zawodach zawsze podpinasz aku pod zewnętrzne źródło napięcia.

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
krizzz
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: krizzz » czw lis 17, 2005 16:10

TUTENHAMON pisze:Wiesz jak jeździsz normalniesłuchając to nie trzeba większego alternatora przydaje się kondziu. Natomiast na zawodach zawsze podpinasz aku pod zewnętrzne źródło napięcia.
dokladnie tak - oczywiscie grubosc kabli ma tu ogromne znaczenie. Jednak co do ZAWSZE to roznie z tym bywa... ;)

[b]Sprzęt PowerBass, μ-Dimension, Stinger, GroundZero, Hertz, Phonocar i inne[/b]
[url=http://tuninginside.pl][img]http://img504.imageshack.us/img504/4482/bannermalypz9.gif[/img][/url]

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » czw lis 17, 2005 16:11

No są i tacy ale wtedy po zawodach lub w trakcie przepinka aku lub popych.

TUTENHAMON

powgreg
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: powgreg » czw lis 17, 2005 23:13

ćwikła pisze: a jaki konkretnie głosnik czy głosniki masz na mysli??
Tak dokładnie to przebadałem TS 5000 SPL w cienkim ale na żadnym ze wzmacniaczy którymi dysponowałem nie udało mi sie przekroczyć 146dB (zmontowany był w skrzyni o zmiennej objetości 40-100l tunel też przestrajałem) według mnie wynikało z faktu sporej masy drgajacej 400g którą bardzo trudno kontrolować wzmacniaczem szczególnie cyfrowym. I tak na analogowym BOSSie (740 RMS 2Ohm zmierzone nie z tabliczki) było prawie tyle samo (1dB mniej) co na cyfrowym lanzarze seri rack (1200Rms miał mieć 3kW :grrr: za to PHD-2 dobił do 146dB ale na zakup kilku szt tych wzmacniaczy nie było stać firmy i zrobiliśmy cienkiego na 6 kwadratowych chińskich DAXach (imitacja KICKERa :hmm: )
Obrazek
W przypadku ograniczonych funduszy lepiej poszukać głosników o lzejszym ustroju najważniejszy jest mocny wzmacniacz i dobre zasilanie, akumulator z tyłu przy wzmacniaczu daje około 1dB zysku sprawdzone w kilku autach.

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » pt lis 18, 2005 09:06

Jesli jesteś od BASSERA to już kiedyś we włocławku rozmawialiśmy na podobne tematy jeśli to ty gość w przyciemnianych okularach nie właściciel ten facet z brodą. Wtedy mieliście lanzarki.

TUTENHAMON

powgreg
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: powgreg » pt lis 18, 2005 13:47

TUTENHAMON pisze:Jesli jesteś od BASSERA to już kiedyś we włocławku rozmawialiśmy na podobne tematy jeśli to ty gość w przyciemnianych okularach nie właściciel ten facet z brodą. Wtedy mieliście lanzarki.
Tak to Ja :grin: ale z basserem nie mam nic wspólnego.
Wtedy lanzarki były ostatni raz bo pózniej zostały przwiniete na 2 Ohmy ale firma która to robiła dała :ass: i od tego czasu wtracały do niej jak bumerang :grin:

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » sob lis 19, 2005 10:37

Tak później przeszliście na kwadraty ale chyba był l nie wypał.

TUTENHAMON

powgreg
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: powgreg » ndz lis 20, 2005 14:26

TUTENHAMON pisze:Tak później przeszliście na kwadraty ale chyba był l nie wypał.
No nie były takie złe co prawda w cienkim sie nie sprawdziły w stosunku do lanzarków zyskaliśmy tylko 1,8dB ale do mniej wymagajacych konstrukcji jak najbardziej zrobiłem kuplowi golfa na 2 szt z jedna końcówką 700W 146dB wygrał wszystkie zawody w 2003r (w swojej klasie) i został mistrzem Polski 2003r.
Obrazek
Wady tych głosników to brak parametrów i konieczność ich dobrego wygrzania przy 1 czy 2 szt nie ma problemy ale przy wiekszej ilości głośników zaczynają sie schody jak np w cienkim padły dwie szt tuz przed zawodami (Włocławek) i założylismy je po drodze na zawody to zaraz po zawodach były do wymiany (oberwane zawieszenia).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”