Pomoc w dobraniu wzmacniacza
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Gadatliwa bestia
Chwytasz najbardziej elestyczną opcję..:VoyteQ:.. pisze:a jak powinien być ustawiony (tj w jaki sposób uchwycić "ten punkt" żeby było dobrze) gain?? ja włączyłem sobie ciszę i jakieś 3/4 głośności na radiu i gain tak żeby cisza była ciszą (nie szumiało) - wyszło mi tak w 1/3 pomiędzy min a max - czy może trochę przesadziłem ze ściągnięciem tego ?
Znaczy się analiza możliwości gain we wzmaku/ustawień w radiu voltarzu na wyjściu RCA(tylko dobre radia mają taką opcję )/nieokiełznane zapotrzebowanie watooffff na głośnik. Podgłaśnianie na radiu dajesz na max. , gdy na wzmaku jest gain na min. i podkręcasz gain we wzmaku do zniekształceń , ustawiając voltarz wyścia na radiu na minimalno-średnii , kombinując tak aby stosunek sygnału do szumów był minimalny
Kłamca z dwumetrowymnosem !
Cookiemonster czyli dłuższa zabawa - i tu pokazuje się minus "mojej zabudowy" - ciężki dostęp do wzmacniacza... zresztą nie wiem czy radia nie będę zmieniał na coś bardziej pasujące do auta (deh p6400 wyjątkowo nie pasuje do deski rozdzielczej) wiec narazie się wstrzymam z rozkręcaniem połowy auta
tak na marginesie: to car audio wciąga miałem tylko wymienić głośniki, potem a to wygłuszę drzwi, no to od razu dystanse, no to pasuje kable pożądne, a to może wzmacniacz - jak taki to 4 kanały od razu jakby miał być sub, teraz nad radiem myślę a miałem wydać "ze 2 stówki" na audio
tak na marginesie: to car audio wciąga miałem tylko wymienić głośniki, potem a to wygłuszę drzwi, no to od razu dystanse, no to pasuje kable pożądne, a to może wzmacniacz - jak taki to 4 kanały od razu jakby miał być sub, teraz nad radiem myślę a miałem wydać "ze 2 stówki" na audio