kumaneq pisze:mkowalm pisze:Wzmacniacz już doszedł. Czekam jeszcze na skrzynie z głośnikiem. Razem ze wzmacniaczem dostałem firmowy kabel RCA. Niestety bez kabelka REMOTE.
Tym kabelkiem idzie pewnie bardzo mała ilośc prądu. Można kupic byle jaki kabelelk do tego? To znaczy wiadomo, że nie żyłka.
Ten kabelek służy do tego, żeby tylko podawać 12V. Natężenia praktycznie tam nie ma-ja bym dał 1,5mm glośnikowy 1 żyła i już
OK.
Sub do mnie doszedł. Z zewnątrz sprawia wrażenie bardzo dobrze wykonanego.
Pytanie bo teraz tak myslę i mysle... i czym ja podłącze suba do wzmaka? No właśnie. Jakim kablem ten krótki odcinek połączyć? 2,5mm2 wystarczy?
===============================
kupiłem 2m 2,5mm2... mam nadzieje, że to da radę?
EDIT:
No i już wszystko podłączone... wrażenia? Baaaaardzo pozytywne. Jestem ogromnie zaskoczony jak to gra.
Dla przypomnienia. Radyjo to Clarion DB358RMP, przód to Powerbass S-6C, w bagażniku siedzi Powerbass 1024v.2 w skrzyni closed 20litrów.
Pomimo, że głośnik 25cm, skrzynia 20litrów to uderzenie jest ogromne jak na moje potrzeby. Ten powerbass potrafi z siebie wydusić bardzo wiele
Teraz gra to pięknie. Jestem zadowolony z mojego audio, nie żałuje wydanych pieniażków, a jest tego trochę sporo..
..nie potrafię wyjść z zachwytu...
co tu dużo pisać... wokół mnie piękne wysokie i średnie tony, a po aucie rozlega się bardzo miły basik..
jeszcze raz dziekuję wszystkim, którzy tutaj mieli swój wkład w ten topic, oczywiście wynagrodzę punkcikami bo jakże by inaczej.