Zauważ, że te 200W to moc jaką może "udźwignąć" ten głośnik. A gonienie 30 centymetrówki 140 watami... trochę jakbyś silnik z komara (ew. rometa) do golfa wrzucił niby jedzie, ale coś tak syfiato...D1_PITER pisze:To jest już całkiem dużo mocy.
Czemu tak jest...??
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
Zależy jeszcze też jaki DF ma wzmacniacz. Jak niski to już wogóle golf bez silnikahayperekpo pisze:gonienie 30 centymetrówki 140 watami... trochę jakbyś silnik z komara (ew. rometa) do golfa wrzucił niby jedzie, ale coś tak syfiato...
A odnośnie mojej wcześniejszej wypowiedzi (że 200W to sporo) miałem na myśli, że wszystko zależy od efektywności przetwornika. Głośnik o dużej skuteczności mógłby już z takiej mocy robić 'zadymę'. Jednak jak sam autor piszę, że ma:
Co zapowiada przetwornik marnej jakości i skuteczności. W związku z czym ta konstrukcja nie zagra głośno.dani3lo pisze:Tube [...] extreme
a ja mam wzmak magnata w mostku ma 70w a prztwornik mam 25cm skuteczność 98db! 4ohm 120w skrzynia własnej konstrukcji i gra to owiele lepiej niż badziwna tuba mojego kumple za 500zł blaupunkta i wzmacniacz 150w w mostuku duże znaczenie ma skutecznośc głośnika a nie jego moc
mój golfik MK2: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3073862#3073862
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer