Zestaw odseparowany + radio +wzmacniacz

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

kogut_thc
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kogut_thc » śr cze 11, 2008 22:36

Dzieki za odpowiedzi. Chyba najrozsądniej bedzie jednak najpierw odsłuchać dany sprzęt jak gra...Jesli chodzi o takie firmy jak RE Audio czy MTX to pierwsze slysze :blush: Te RE audio wydaja mi sie troche slabe, tzn moc RMS, tylko 50W no i skutecznosc 86dB, no ale wiadomo o głośnikach sie nie czyta, tylko się ich słucha :grin: Zobaczymy czy na dniach uda mi się posłuchać jakiegoś dobrego systemu, wtedy napewno podziele sie wrazenami. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » śr cze 11, 2008 23:19

kogut_thc pisze:Te RE audio wydaja mi sie troche slabe, tzn moc RMS, tylko 50W no i skutecznosc 86dB,
To złudzenie, zresztą jak przy wielu zestawach przednich. Najczęściej papierowe dane nic nie mówią.
Ostatnio ten system dostał prawdziwe 100W RMS'u na kanał i nie zrobiło to na nim żadnego wrażenia.
Audiofilski zestaw to to nie jest, ale jeśli chodzi o przetwarzanie niskich częstotliwości to robi wrażenie...

Z resztą nieważne.
Słuchaj, słuchaj, słuchaj, wtedy nie utopisz kasy...

kogut_thc
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kogut_thc » pt cze 27, 2008 10:59

Jak myślicie jest sens kupować? Wydaje mi się, że to troche ryzyko, zadnej gwarancji ani nic, ale glosniki podobno sa konkretne. infinity kappa

Cookiemonster
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Cookiemonster » pt cze 27, 2008 18:09

kogut_thc pisze:Jak myślicie jest sens kupować? Wydaje mi się, że to troche ryzyko, zadnej gwarancji ani nic, ale glosniki podobno sa konkretne. infinity kappa
Są konkretne . tu masz plusy i minusy :
http://www.crutchfieldadvisor.com/S-oz9 ... tml?page=4

http://www.carreview.com/cat/car-audio/ ... 05crx.aspx
Ostatnio zmieniony pt cze 27, 2008 18:09 przez Cookiemonster, łącznie zmieniany 1 raz.

Kłamca z dwumetrowymnosem !

kogut_thc
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kogut_thc » pt cze 27, 2008 18:47

Z tego co wyczytałem to bardzo zachwalają, podobno do każdego rodzaju muzyki itd. A co powiecie o samej ofercie na allegro? Jak myslicie nie wpakuje sie w jakis shit?

Awatar użytkownika
MediaX
Forum Master
Forum Master

Post autor: MediaX » pt cze 27, 2008 19:07

Hmm najlepiej to skontaktuj sie ze sprzedawca zadzwon i pogadaj...nie wiem ile one naprawde kosztuje wiec ci nie powiem czy warto czy nie :P

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787][size=167]KSIEGA PRZYKAZAN CAR AUDIO[/size][/url]

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d30de6adc141c0d4.html][img]http://images24.fotosik.pl/263/d30de6adc141c0d4med.jpg[/img][/url]

Cookiemonster
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Cookiemonster » sob cze 28, 2008 15:47

Cena nie powinna ci się wydawać zbyt mała , to są "klocki" z USA , z innej branży także są przebitki niekiedy rzędu 50% lub nawet 70%. Jestem na TAK , ale ryzyko minimalne jest.

Kłamca z dwumetrowymnosem !

kogut_thc
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kogut_thc » ndz cze 29, 2008 00:27

Jest cos takiego jak world wide serwis infinity?? :goof: Cos mi sie chce w takie cos wierzyc...No ale dodatkowo jest gwarancja "rozruchowa". Zobaczymy co z tego bedzie.
---------------------

Prawdopodobnie przyjme te glosniki (infinity kappa perfect 6.1) tylko teraz, jaki do nich wzmacniacz dolozyc? Myslałem nad u-dimension Jr. 2 kanalowy, ewentualnie cos z uzywanych. Ten gostek od ktorego mam zamiar kupic glosniki, mowil cos o uzywanym wzmacniaczu JL audio(wartym 2k u nas, a u niego za jakies 800PLN).
--------------
Ten wzmacniacz to JL audio 300/2 na allegro widzialem taki za 1000zl no chyba ze to jakas inna seria ale watpie. Rzeczywiscie cena w Polsce takiego wzmacniacza to ok 2tysiecy. Na wyjsciu ma 2x150W rms. Chyba troche przy duzo? Glosniki maja 2x 100W rms, a podobno nie musza miec bardzo duzo mocy.
---------------------------------------------

Głośniki będą u mnie jutro albo pojutrze :okej: Doradzicie do nich jakis dobry wzmacniacz?
----
Nikt nic nie doradzi??;( A wygłuszał ktoś drzwi matami stingera lub dynamat w golfie 4? Chodzi mi o to ile metrow kwadratowych jest potrzebnych.
-------
P.S. Głośniki juz dotarły;)
-----------------------------------||||||||||-----------------------
Moje typy co do wzmacniaczy: jl audio 300/2 Genesis 2x75Wrms Hifonics titan 4000 u.s.amps 2x100Wrms Co o tym sadzicie? Mysle ze idealnie nadawalby sie DLS A3 jednak ta cena nawet uzywek nie zacheca...Prosze o jakas rade
Ostatnio zmieniony pt lip 04, 2008 22:38 przez kogut_thc, łącznie zmieniany 8 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”