porada w zakupie zestawu
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- marcin3
- Ma gadane
- Kontakt:
porada w zakupie zestawu
witam mam takie pytanko bo zamierzam kupic jakis zestaw glosnikow 16,5 odseparowany na przod do drzwi i to samo na tyl do drzwi mysle o kupnie hertz- ow tak w granicach do 380 zl za komplet na pare drzwi oczywiscie bede to wygluszal moze nie calkiem profesjonalnie ale powiedzcie czym najlepiej wygluszyc zeby nie bylo za drogo i co sadzicie o glosnikach w tym przedziale cenowym radio to alpine 9852 wzmacniacza nie bedzie jak i tuby bo nie potrzebuje wystarczy mi dobry dzwiek z drzwi prosze o porade.
sprzedam sprezyny seryjne - tdi 1,9 97r GG 3871925 ok 100 zl
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
powiem tak, co do głośników i wygłuszenia za tą cene to ok ale bez wzmaka to nie bardzo troche :/ wydasz ponad 400zł a i tak nie zrobisz fajnego efektu dźwiękowego bez wzmaka, radio na wyjściu ma ok 20W a wzmak ci da przynajmniej 50W (tak sie składa że mam do sprzedania). Miałem ta sama sytuacje i gdybym nie kupował wzmaka to szkoda wydawać na przednie głośniki nawet 200zł, za 100zł zagraja ci podobnie jak te za 350(bez wzmacniacza oczywiście).
Poczytaj posty a koledzy napewno ci wytłumaczą reszte
Poczytaj posty a koledzy napewno ci wytłumaczą reszte
a po co Ci głośniki w tylnych drzwiach albo w półce? Lepiej kup dobre na przód, wygłusz przednie drzwi, kup wzmacniacz dla przednich głośników + skrzynię do bagażnika wraz ze wzmakiem (albo wzmak 4 kanałowy - 2 kanały na przód + 2 kanały w mostku na tył - ale lepiej kupić osobny mocniejszy wzmak dla głośnika niskotonowego).
To Ci o wiele lepiej zagra niż 4 głośniki w drzwiach.
P.S. Tu masz komplet na tył - gratis dorzucę grube kable zasilające oraz sygnałowe.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=90721
gg:3585775
.
To Ci o wiele lepiej zagra niż 4 głośniki w drzwiach.
P.S. Tu masz komplet na tył - gratis dorzucę grube kable zasilające oraz sygnałowe.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=90721
gg:3585775
.
Ludzie nie wciskajcie takiego kitu na uszy! jesli Kolega mówi ze nie chce wzmaka i kolumny basowej to nie!
i dlaczego 4 glosniki w dżwiach mają źle zagrać!? według mnie jest to dobry pomysl bo dzwiek stanie sie bardziej przestrzęnny w calym samochodzie! (nie kazdy musi miec wielki bas z bagażnika ) Polecam równiez Helix blue! i to wszystko zagra calkiem przyzwoicie bez wzmaka!
i dlaczego 4 glosniki w dżwiach mają źle zagrać!? według mnie jest to dobry pomysl bo dzwiek stanie sie bardziej przestrzęnny w calym samochodzie! (nie kazdy musi miec wielki bas z bagażnika ) Polecam równiez Helix blue! i to wszystko zagra calkiem przyzwoicie bez wzmaka!
Bravo mistrzu... Przestrzenne stereo... Moc. No i nie gadaj o wciskaniu kitu jak się ludziom radzi coś sensownego. To, że Ci się wydaje ze tak jest fajnie to jedno, to że tak jest niepoprawnie i tak się nie robi to drugie. Dlatego ekipa radzi koledze. Też poczytaj FAQ to może nie będziesz takich głupot pisał ...sito pisze:według mnie jest to dobry pomysl bo dzwiek stanie sie bardziej przestrzęnny w calym samochodzie!
Pozdr. .
:bylo: :bajer:
@sito, a no dlatego, że scena jest z przodu a nie z tyłu! Więc zamiast wydawać x2 pieniądze na cztery drzwi, o niebo lepiej będzie jak wygłuszy tylko przednie drzwi a pieniądze z tylnych głośników dołoży do przednich i kupi lepsze i zasili je wzmacniaczem.
A jak apetyt będzie rósł na bass, to kupi dodatkowo skrzynie.
P.S. Jak podłączy 8 głośników przy seryjnej instalacji radia bez wzmaka, to coś mi się wydaje, że radio będzie troche obciążone i głośno a dynamicznie mu to nie zagra - bez wzmaka oczywiście!
W każdym dobrym zakładzie CA odradzą montowania głośników w tylnych drzwiach a tym bardziej w półce!
A jak apetyt będzie rósł na bass, to kupi dodatkowo skrzynie.
P.S. Jak podłączy 8 głośników przy seryjnej instalacji radia bez wzmaka, to coś mi się wydaje, że radio będzie troche obciążone i głośno a dynamicznie mu to nie zagra - bez wzmaka oczywiście!
W każdym dobrym zakładzie CA odradzą montowania głośników w tylnych drzwiach a tym bardziej w półce!
- marcin3
- Ma gadane
- Kontakt:
dziekuje wam za wasze opinie caly czas rozwazam wasze porady ale chyba wybiore dobre glosniki przod + wytlumienie drzwi a moze kiedys doloze bas do bagaznika czyli helixy sa w miare dobre? to moze sie na nie zdecyduje a czy tasma dekarska nadaje sie do wytlumienia
bo ma w miare podobne cechy jak myslicie.
bo ma w miare podobne cechy jak myslicie.
sprzedam sprezyny seryjne - tdi 1,9 97r GG 3871925 ok 100 zl
a co myslisz ze jak beda glosniki tylko z przodu to osoby siedzace z tylu nie bede muzyki slyszec chyba nigdy nie sluchales jak gra taki zestaw ktory ma glosniki w tylnych drzwiach sam nie chcailbym byc na miejscu tych pasazerow.....sito pisze: ale jesli marcin3 chce wozic kogos z tylu i chce zeby tez posluchali sobie muzy to nie odradzajcie mu glosnikow z tylu.
jak nie masz kasy na caly zestaw zrob sobie pozadnie zestaw przedni a jak bedziesz mial kase to sobie dokupisz jakiegos suba i wzm chociaz ten by sie juz przydal na przod
pozdro.............