[GLOSNIKI]
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
[GLOSNIKI]
Witam obecnie posiadam 6 sztuk glosnikow firmy blaupunkt i cd/mp3 pioneer i teraz taka kwestia bede robil zabudowe bagaznika i nie wiem czy postawic dalej na Blaupunkta czy czy zakupic wzmaka i glosniki do zabudowy jakiejs innej firmy? co polecacie?
Re: [GLOSNIKI]
Troszke ciężko będzie pomóc.
Co masz za głośniki dokładniej, jakie radyjko.
I teraz najważniejsze: ile $ na suba i wzmaka
Co masz za głośniki dokładniej, jakie radyjko.
I teraz najważniejsze: ile $ na suba i wzmaka
1. Głośniki z połki od razu wystaw na Allegro.Krisu84 pisze:hmm.... na tylnej polce sa BLAUPUNKT GTx 693 jezeli chodzi o przod to powiem szczerze ze nie pamietam myslalem nad wzmakiem mac audio...
jezeli chodzi o kase na wzmaka i glosniki to ok 800zl...
2. Wygłusz drzwi, zaloż panele i pomyśl o przodzie.
3. Jako sub weź STX 30 AP (ze skrzynią około 300zł) + wzmak HPB-602 (240zł)+okablowanie(około 80zł)
4. Polecam FAQ
5. I szukajke też
- JedrzeJ
- Ma gadane
- Kontakt:
Dlaczego wywalić z półki ?Kubus20 pisze:Pierwsza bardzo dobra rada dla Ciebie to wywal głośniki z półki.
nie wiem jak Ty ale ja nie wyobrażam sobie Car Audio bez głośników na półce..
ale jeśli jakość odsłuchu jest o wiele lepsza z głośnikami w drzwiach i piszczkiem na desce i z subwooferem w bagażniku to czy przednie głośniki tez podłączać pod wzmachol czy pod radio bezpośrednio ?
a co z tymi co siedzą z tyłu ?
5 km jazdy i już ból głowy od basu z bagażnika ?
wiem było 100x ale korzystam z tematu załorzycielowi tego tematu też sie przyda
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
JedrzeJ pisze:Dlaczego wywalić z półki ?
nie wiem jak Ty ale ja nie wyobrażam sobie Car Audio bez głośników na półce..
Ja przynajmniej raz tłumaczyłem dlczego głośników w półce nie powinno być.powiem szczerze wydaje mi sie ze jak w bagazniku beda same basy to to nie da rewelacyjnego efektu, a jakby zostawic na polce i do tego basik sztuk 1 w bagazniku w zabudowie?
Nawet któryś użytkownik w FaQ Car Audio toczył ze mną dyskusję na ten temat i chyba koniec końców zrozumiał.
Oprócz mnie kilka osób z tego forum w innych tematach również to tłumaczyło.
Więc jesli chcecie się dowiedzieć dlaczego nie to poszukajcie, bo mi nie chce się po raz kolejny tłumaczyc, prowadzić wykładu i odpierac te same argumenty, które odparłem już dawno.
Poza tym to wasze auta i zrobicie z nimi co chcecie.
Jak podoba Wam się dźwięk z głośników z połki to montujcie.
Ja osobiście nie montuje dlatego, że:
Przytoczę słowa kolegi kacjen:
NIE MONTUJEMY GŁOŚNIKÓW Z TYŁU PONIEWAŻ:
- Montowane w półce *** się bardzo słabą odpowiedzią impulsową (grają niedokładnie i bez dynamiki)
- Psują scenę dźwiękową (jak idziesz na koncert to stoisz twarzą do sceny a nie tyłem)
- Grają w sufit albo do ucha pasażera nadwerężając jego słuch (szkodzą)
- Elipsy nie potrafią odtwarzać dźwięku poprawnie (kształt membrany jest nieodpowiedni)
- Luźna uwag- to dresiarskie metody nagłaśniać auto od tyłu.
- niepotrzebnie wydaje się na nie pieniądze które możnaby dodać do sumy na system przedni i kupić przód wyższej jakości.
- W połączeniu z subwooferem powodują piekielny bałagan w dźwięku - psują dźwięk i kłuca się z subwooferem.
Ja osobiście nie montuje dlatego, że:
Przytoczę słowa kolegi kacjen:
NIE MONTUJEMY GŁOŚNIKÓW Z TYŁU PONIEWAŻ:
- Montowane w półce *** się bardzo słabą odpowiedzią impulsową (grają niedokładnie i bez dynamiki)
- Psują scenę dźwiękową (jak idziesz na koncert to stoisz twarzą do sceny a nie tyłem)
- Grają w sufit albo do ucha pasażera nadwerężając jego słuch (szkodzą)
- Elipsy nie potrafią odtwarzać dźwięku poprawnie (kształt membrany jest nieodpowiedni)
- Luźna uwag- to dresiarskie metody nagłaśniać auto od tyłu.
- niepotrzebnie wydaje się na nie pieniądze które możnaby dodać do sumy na system przedni i kupić przód wyższej jakości.
- W połączeniu z subwooferem powodują piekielny bałagan w dźwięku - psują dźwięk i kłuca się z subwooferem.
A ja nie wyobrażam sobie CA bez odseparowanego przodu, wygłuszenia i suba (nie mylić z tubą basową z prasowanego papieru toaletowego)nie wiem jak Ty ale ja nie wyobrażam sobie Car Audio bez głośników na półce..
Amen. Półka jest od parasola... CA to nie lans tylko sposób nagłaśniania podparty teorią... a tam mówi, że poprawny odsłuch zapewnia odseparowany przód... itd itd itp... Wszystko było. Każdy niech robi to co lubi ale proszę tego nie nazywać poprawnym nagłośnieniem ...kumaneq pisze:A ja nie wyobrażam sobie CA bez odseparowanego przodu, wygłuszenia i suba (nie mylić z tubą basową z prasowanego papieru toaletowego)nie wiem jak Ty ale ja nie wyobrażam sobie Car Audio bez głośników na półce..
Pozdr .
:bylo: :bajer:
- harrygo1
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Idealne pod półkę tak jak kiler napisał jest parasol jub pies z kiwającą sie głową http://www.allegro.pl/item143202430_pie ... azowy.html