JAk zamontowac antene?:=/

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

dookie
Nowicjusz
Nowicjusz

JAk zamontowac antene?:=/

Post autor: dookie » czw lis 02, 2006 18:12

witam
mam nadzieje ze bedziecie znali odpowiedz. Ja juz nerwow nie mam. mam golfa 2 1.6 z 88 roku.. Fabrycznie nie bylo radia ani anteny .. jest tylko gniazdko tzn dziura z boku obok szyby. i korde dzis caly dzien siedzialem w aucie i probowalem zamontowac antene.. niestety nigdzie nie ma dojscia do tej dziurki.. moze ktos juz mial podobny problem i zrobil to;)
z gory dzieki

Awatar użytkownika
damian24
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: damian24 » czw lis 02, 2006 20:36

Musisz sciągnąć nadkole.

Awatar użytkownika
JedrzeJ
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: JedrzeJ » czw lis 02, 2006 20:43

Jak masz zaślepke to kup to: (antena wewnętrzna)

http://www.allegro.pl/item136431242_waw ... a_24h.html

Jak boisz sie, że taką anteną będzie słaby odbiór to montuj w tą dziure (tak jak ja...MAAAAAASA ROBOTY, już mnie czasu mi zajeło ciągnięcie kabli z głośniów tylniej półki do radia chowiąc je ładnie...)

ale musisz odkręcic nadkole (3 śrubki nie musisz wszystkich i ich wyciągać)

uważaj żeby kabel z kierunkowskazów był pod kablem z anteny po to żeby jak będziesz ciągnąć antene nie pourywać kabli z kierunków...

a sam proces ciągnięcia tego kabla nie mając jeszcze instalacji jest... prze...chlapany :/

bo do starej byś przykleił 1 koniec i po sprawie a tak musisz odkręcać deske rożdzielczą...

jak już sie zdecydujesz na antene to najlepiej żeby sie automatycznie chowała... bo jak Ci ktoś złamie to znowu kupa roboty

dzięki za (+) :p

dookie
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: dookie » czw lis 02, 2006 22:20

o korde :=/ widze ze nie warte roboty.. a ta antena co dales linka jak ona dziala?:D to jest normalna samochodowka?:D bo tak cos pisze o zestawie glosnomowiacym:D a okablowanie to tez nie wiem jak zrobie ale jakos to bedzie. Apropo glosnikow.. gdzie najlepiej zamontowac?:) slyszalem ze na polce nie warto.. ( z tymu jest przygotowane miejsce na glosniki.. ale tam gdzie powinien byc glosnik tak jest rolka z pasow bezpieczenstwa i teraz nei wiem co zrobic.. :/

Awatar użytkownika
sebal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: sebal » sob lis 04, 2006 10:55

[img]http://images44.fotosik.pl/147/1f6725c578e36297.jpg[/img]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”