Montaż głośników tylnych Golf mk5.
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Montaż głośników tylnych Golf mk5.
Cześć.
Święta w toku, ale poszedłem do garażu z VCDS'em, żeby spróbować odpalić głośniki w tylnych drzwiach. Faktycznie w kodowaniach były tylko przednie włączone, więc włączyłem też tylne. Niestety, tylne nie zagrały, bo......po prostu ich tam nie ma. Poświeciłem lampką przez siatkę w boczkach i głośników niet
Mam zamiar kupić głośniki i zamontować, ale mam też pytanie tej treści - czy w drzwiach jest wiązka z kostką do głośnika, czy trzeba ciągnąć kabelki. Jeśli nie ma wiązki, to skąd mam ją ciągnąć? Od słupka B, czy może aż od radia?
W adnotacjach wyposażeniowych wyczytałem:
Montaż głośników 8RL 6 głośników (zwykłych)
W/g ETKA, wychodzi na to, że wszystkie w drzwiach przednich.
Święta w toku, ale poszedłem do garażu z VCDS'em, żeby spróbować odpalić głośniki w tylnych drzwiach. Faktycznie w kodowaniach były tylko przednie włączone, więc włączyłem też tylne. Niestety, tylne nie zagrały, bo......po prostu ich tam nie ma. Poświeciłem lampką przez siatkę w boczkach i głośników niet
Mam zamiar kupić głośniki i zamontować, ale mam też pytanie tej treści - czy w drzwiach jest wiązka z kostką do głośnika, czy trzeba ciągnąć kabelki. Jeśli nie ma wiązki, to skąd mam ją ciągnąć? Od słupka B, czy może aż od radia?
-
- Mały gagatek
Re: Montaż głośników tylnych Golf mk5.
Popatrz ile kabli idzie w gumowej harmonijce miedzy drzwiami a slupkiem. Takie grubsze sa glosnikowe.
Ja nie ma głośników to nie ma kabli. Wpis o 6 głośnikach dotyczy przednich drzwi. Tam z tego co kojarzę jest oddzielny do wysokich, średnik i niskich tonów.Michał_1977 pisze: ↑śr gru 26, 2018 17:38Cześć.
W polo wiązki nie było nawet do słupka. Z resztą jak wyciągniesz radio to zobaczysz czy piny są puste czy nie.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Kuuuurła!
To jeszcze takie pytanie - po 2 przewody od radia do każdej tylnej furtki trzeba ciągnąć, czy po drodze są jeszcze jakieś przeszkody, typu wzmacniacz, czy cusik innego?
Nie mogę w ETKA znaleźć tej wiązki, dlatego pytam
To jeszcze takie pytanie - po 2 przewody od radia do każdej tylnej furtki trzeba ciągnąć, czy po drodze są jeszcze jakieś przeszkody, typu wzmacniacz, czy cusik innego?
Nie mogę w ETKA znaleźć tej wiązki, dlatego pytam
Jak masz podstawową instalację do radia to nie ma wzmacniacza. Jakbyś miał dynaaudio to jo.
Przeszkodą będzie przelotka w drzwiach. Możesz zrobić po ludzku i się w nią wpiąć po obu stronach jak fabryka albo przejść siłowo
Przeszkodą będzie przelotka w drzwiach. Możesz zrobić po ludzku i się w nią wpiąć po obu stronach jak fabryka albo przejść siłowo
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Nie no, nie będę odpierdzielał siekierezady wiertarką czy cuś.
Normalnie zapinuję jak fabryka przewiduje. Kiedyś trzeba będzie zdjąć drzwi i co? Kable ciąć? Bez sensu.
Ciekawi mnie czy jest możliwość, żeby zaadoptować system BOSE z A3 pod ori radio mk5?
Normalnie zapinuję jak fabryka przewiduje. Kiedyś trzeba będzie zdjąć drzwi i co? Kable ciąć? Bez sensu.
Ciekawi mnie czy jest możliwość, żeby zaadoptować system BOSE z A3 pod ori radio mk5?
-
- Forum Master
nie jest to proste ale wykonalne. kwestia czy ktoś chce się tyle bawić.
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Zaraz bez sensu...trzeba zdjąć drzwi to wtedy tniesz kable i robisz piny.Michał_1977 pisze: ↑czw gru 27, 2018 16:55Kiedyś trzeba będzie zdjąć drzwi i co? Kable ciąć? Bez sensu.
Ja np przy każdym zdejmowaniu tapicerki muszę najpierw odlutowac głośnik...A pewnie częściej zdejmuje tapicerkę niż Ty drzwi i mimo wszystko wolę lutować niż dawać konektory
Ja tam uwielbiam konektory Mam dwie zaciskarki i jadę na wygląd fabryczny.