Witam, kupiłem w Media Expert radio BLAUPUNKT Tokyo 110, niestety się trochę pośpieszyłem bo w zestawie nie ma złączki/kostki ISO. Problem polega na tym,że nie wiem teraz jaką kostkę kupić żeby to radio zadziałało. Kupiłem jedną okazała się zła, bo była inna ilość pinów. Niżej przesyłam zdjęcie końcówek i zdjęcie ile pinów ma radio. Czy mógłby mi ktoś wkleić jakiś link, napisać, po prostu cokolwiek gdzie mogę znaleźć złączkę która by pasowała żeby uruchomić radio. Błagam o pomoc.
Radio BLAUPUNKT podłączenie.
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Re: Radio BLAUPUNKT podłączenie.
Przecież to radio ma złącze ISO , czyli wpinasz te wtyczki co masz w radio i gra .
Nie gra. Radio w ogóle nie reaguje.
p.s dzisiaj byłem w elektronicznym gościu gada że są jakieś różnice cośtam cośtam, że muszę odciąć starą kostkę , dał mi końcówkę inną i mówi połącz zolty z czerwonym itp itd połączyłem i nic, a fabryka jak grała tak gra...
p.s 2 naszła mnie mysl, skoro oryginalne radio VW działa choćbym nie wiem który kabelek z którym połączył , to wysuwam wniosek że radio Blaupunkt które mi sprzedali jest po prostu zepsute? tak mam to rozumieć?
p.s dzisiaj byłem w elektronicznym gościu gada że są jakieś różnice cośtam cośtam, że muszę odciąć starą kostkę , dał mi końcówkę inną i mówi połącz zolty z czerwonym itp itd połączyłem i nic, a fabryka jak grała tak gra...
p.s 2 naszła mnie mysl, skoro oryginalne radio VW działa choćbym nie wiem który kabelek z którym połączył , to wysuwam wniosek że radio Blaupunkt które mi sprzedali jest po prostu zepsute? tak mam to rozumieć?
Radio powinno zagrać, a co do zmiany "czerwony z żółtym", to wiesz ile info masz już na forum? Poszukaj i poczytaj. Weź miernik , ściągnij schemat kostki iso i zobacz czy odpowiednie kable są odpowiednio ułożone w kostce.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Wypnij kabelek z pinu nr 5 we wtyczce i zobacz czy ruszy...może on robi problemy...a może i uszkodził radio
Krótko mówiąc...podłączamy radio tak jak opisuje to dołączona do niego instrukcja
Krótko mówiąc...podłączamy radio tak jak opisuje to dołączona do niego instrukcja