RCD 310 i proble z Bluetooth
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Mam w aucie RCD 310, po wejściu w menu jest Bluetooth audio i wybór ON-OFF ale nic więcej nie mogę uruchomić. Jak to sprawdzić czy w ogóle mam tego Bluetootha czy nie, ale skoro jest włączenie to powinno być.
Re: RCD 310 i proble z Bluetooth
Do tego potrzebny jest jeszcze osobny moduł funkcja bluetooth w tym radiu nie polega na tym że w tym radiu jest wbudowany moduł tylko to że to radio potrafi odbierać rozmowy i przekazywać je na głośniki.arczi99 pisze:Mam w aucie RCD 310, po wejściu w menu jest Bluetooth audio i wybór ON-OFF ale nic więcej nie mogę uruchomić. Jak to sprawdzić czy w ogóle mam tego Bluetootha czy nie, ale skoro jest włączenie to powinno być.
Jeżeli nie masz to:
1K8035730 centralka (kup to...)
i
3B0035711B mikrofon (jeżeli nie masz w lampce to jeszcze to)
i
3C0051435TA lub 3C0 051 435 PA (adapter najlepiej ten dotykowy)
i
uchwyt do modułu ale nie pamiętam jaki numer niestety
Podłącz i działać będzie sam walczyłem jakiś czas temu nad tym i działa.
arczi99 dobrze byłoby gdybyś doprecyzował:arczi99 pisze:Mam w aucie RCD 310, po wejściu w menu jest Bluetooth audio i wybór ON-OFF ale nic więcej nie mogę uruchomić. Jak to sprawdzić czy w ogóle mam tego Bluetootha czy nie, ale skoro jest włączenie to powinno być.
- jaki masz samochód
- czy masz multifunkcję
- czy masz MFA+ (FIS)
- jakiego koloru zegary masz w aucie
Sam moduł BT w większości VW znajduje się pod fotelem pasażera pod zaślepką.
Jeśli chodzi o ewentualne dołożenie to tak jak napisał Xandar potrzebujesz:
- moduł BT (numer należałoby dobrać w zależności od posiadanego wyposażenia, posiadanego telefonu i ewentualnych potrzeb),
- wiązkę pomiędzy radiem a BT,
- mikrofon,
- uchwyt,
- zaślepkę.
Niektóre moduły są przeznaczone do Passata, który ma dodatkową klawiaturę i bez niej nie sparujesz telefonu z BT.
Moduły dzielą się również ze względu na możliwość sparowania danego modelu telefonu.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Cześć,
Mam podobny problem, mam Golfa 6 z radiem RCD 310 w samochodzie jest zestaw głośno mówiący.
Włączam radio wchodzę w opcje Bluetooth audio i wybór ON-OFF wybieram ON i pupa.
Telefon wykrywa nowe urządzenie ale nie chce się połączyć.
Mam podobny problem, mam Golfa 6 z radiem RCD 310 w samochodzie jest zestaw głośno mówiący.
Włączam radio wchodzę w opcje Bluetooth audio i wybór ON-OFF wybieram ON i pupa.
Telefon wykrywa nowe urządzenie ale nie chce się połączyć.