[wygłuszenie] pare pytań

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
janek822
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

[wygłuszenie] pare pytań

Post autor: janek822 » sob wrz 23, 2006 21:16

Zamówiłem zestaw głośników Pb, wzmak jest kable też, zostaje tylko wygłuszenie.Spędziłęm już pare godzin na forum czytając i oglądaj zdjęcia ale pozostaje jeszcze pare wątpliwości. Najlepiej jakby ktos podał linka do fajnych zdjęć. :bajer: Z tego co widziałem to maty przykleja sie wewnątrz drzwi i na blache zewnętrzną? A czy kable i cięgna też sie okleja? I przestrzeń pod panelem też czy tylko na blache drzwi.No i czy trzeba coś podciąć żeby panel przykręcić?Czy takie orginalne do golfa III z Powe.com pasuja idealnie? Jak już coś robić to dobrze, nie bawią mnie tandety. Pozdro :kufel:
Ostatnio zmieniony ndz wrz 24, 2006 17:16 przez janek822, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tomi1106
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tomi1106 » ndz wrz 24, 2006 12:07

Co do wygłuszania to obklejasz blache wewnątrz drzwi calą. Co do blachy zewnetrznej, do niej mocujesz dystanse w ktore wchodzi głośnik więc logiczie myśląc musiasz tam zostawić wolne miejsce. Między blachą drzwi a blachą zemnętrzną ma być krzynia rezonansowa. Najlepiej jakbyś jeszcze tapicerke od wewnątrz czymś oblkeił. Kable sie obkleja żeby Ci nie biły od drgań. Najlepiej gąbką lub watoliną. Pozdro :pub:

[b][color=red][size=142]Kupię springi -40 mm pod silnik 1.3![/size][/color][/b]

[b]Forumowicze z Bytomia[/b] - pokażcie się !!! :pub:
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/effc0691d59bac9a.html][img]http://images2.fotosik.pl/268/effc0691d59bac9am.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
janek822
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: janek822 » śr wrz 27, 2006 05:17

tomi1106, dzięki, po montowaniu na jakiś czas nowych głośników zauwazyłem że jest jeszcze jakaś gąbka szara, czy ją trzeba całą wyeksmitować?Nie wiem czy jest na całych drzwiach bo nie moge tapicerki rozebrać(trzyma korbka od szyb :-/ )a zresztą nie miałem czasu.Widziałem że pod dystanse trzeba troche podciąć tej drewnianej płyty ale co z tą gąbką czy ona jest w każdym golfie?

chip+216(made in mirass) = około 130PS/290NM narazie :)

Awatar użytkownika
blachy
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: blachy » śr wrz 27, 2006 07:02

Tą gąbkę musisz całą zedrzeć. Po wygłuszeniu drzwi nie będzie Ci do niczego potrzebna.
Pamiętaj o dokładnym wyczyszczeniu wew. powierzchni drzwi. Ja miałem z tym kupe roboty i nawet nitro ciężko to brało (zabezpieczenie antykorozyjne czy coś). A tak to wygląda u mnie (jakość słaba bo zdjęcia komórką robione):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kiler
Forum Master
Forum Master

Post autor: Kiler » śr wrz 27, 2006 09:03

janek822 pisze:Najlepiej jakby ktos podał linka do fajnych zdjęć.
Tu masz piękne foto-story... Mk2 ale zasada ta sama a robota fachowa :bigok: ...

Pozdr :pub: .

:bylo: :bajer:

Awatar użytkownika
ben29
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: ben29 » śr wrz 27, 2006 11:16

trzyma korbka od szyb :-/

tylko nie ciag jej na sile, musisz tylko przesunac pierscien (ktory jest nalozony na walek obracajacy mechanizm) i korbka schodzi elegancko. :food:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”