MK4 Poczatek car audio!! pomoc w doborze car audio
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wzmacniacz masz bardzo dobry(pdx). Drugi bym zamienił na mono PDX'a.
Jak ma grać mocno i głośno to w tych pieniądzach szukałbym Hertz'a np.HSK.
Jak ma grać mocno i głośno to w tych pieniądzach szukałbym Hertz'a np.HSK.
Natural Sound
- MateuszWlkp
- Nowicjusz
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Hertz HSK 165 spokojnie zagra jak lubisz pod PDX'em.
Natural Sound
Wszystko od d... strony. Nie każdy musi byc audiofilem. Bardzo wazne jest zapewnienie glosnikom odpowiedniej mocy i zrodla dzwieku. Jakie radio posiadasz?
-
- Forum Master
- Kontakt:
No to jak nie jesteś audiofilem, to po co Ci dobre źródło ? Kup sobie radio Peiyinga za "jakością inaczej" i strzel sobie w kolano a jak brak Ci mocy to "kup se wzmacniacz Peiyinga" i strzel sobie w drugie
Witam, odświeżę trochę..
Szukam czegoś co zagra w moim golfiku, obecnie mam oryginalne głośniki tylko z przodu więc zastanawiam się nad kupieniem jakiś 4 głośników (średniotonwe i wysokotonowe) w drzwi (przednie i tylne) i do tego ewentualnie jakiś wzmacniacz lub po prostu wpakować skrzynie do bagażnika żeby zatrzęsła tą niemiecką budą co wprawdzie nie bardzo do mnie przemawia. Interesuje mnie czysty dźwięk, stonowany bass bez zbędnego dudnienia.
Słucham każdego rodzaju muzyki, zwykle POP. Radio: pioneer mvh-160ui. Budżet: ~500zł
Mam nadzieję, że podpowiecie jakieś ciekawe rozwiązanie.
PS: Taka informacja, jak dla mnie oryginalne głośniki w połączeniu z tym radiem dają radę, brakuje im tylko tego basiku bo to co teraz jest inaczej jak tłuczeniem nie nazwę.
Szukam czegoś co zagra w moim golfiku, obecnie mam oryginalne głośniki tylko z przodu więc zastanawiam się nad kupieniem jakiś 4 głośników (średniotonwe i wysokotonowe) w drzwi (przednie i tylne) i do tego ewentualnie jakiś wzmacniacz lub po prostu wpakować skrzynie do bagażnika żeby zatrzęsła tą niemiecką budą co wprawdzie nie bardzo do mnie przemawia. Interesuje mnie czysty dźwięk, stonowany bass bez zbędnego dudnienia.
Słucham każdego rodzaju muzyki, zwykle POP. Radio: pioneer mvh-160ui. Budżet: ~500zł
Mam nadzieję, że podpowiecie jakieś ciekawe rozwiązanie.
PS: Taka informacja, jak dla mnie oryginalne głośniki w połączeniu z tym radiem dają radę, brakuje im tylko tego basiku bo to co teraz jest inaczej jak tłuczeniem nie nazwę.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: MK4 Poczatek car audio!! pomoc w doborze car audio
Co da Ci zmiana samych głośników ? Praktycznie nic wielkiego, bo tutaj o warunki gry chodzi, nie wiem dlaczego, ale ludzie podchodzą - gra słabo w seryjnych miejscach montażowych, to trzeba wymienić głośniki... Lepiej wytłum drzwi i załóż dystranse z mdf, później zbieraj na głośniki do przodu i wzmacniacz dla nich, inaczej strata pieniędzy.
Wyciszenie drzwi i dystans było dla mnie oczywistością. Jeżeli czytałeś mój post to doczytałeś się, że oryginalne głośniki grają dla mnie całkiem znośnie, tylko męczący jest ten bas - płytki i dudniący. Jako, że dużo jeżdżę chciałem coś z tym zrobić . Mam swoje 3 wizje, nie wiem czy są dobre dlatego pytam tu, wśród znajomych nie mam nikogo kto by ten temat ogarniał i byłby w stanie mi coś doradzić.. . Kupić 4 głośniki jednego producenta, włożyć je w wyciszone drzwi i podłączyć pod jakiś wzmacniacz, kupić dwa głośniki włożyć je przednie drzwi, oryginalne przełożyć na tył (nie mam głośników z tyłu) również wyciszyć drzwi i podpiąć pod jakiś wzmacniacz albo wyciszyć przednie drzwi, zostawić oryginalne głośniki i włożyć jakąś skrzynie do bagażnika.bogib184 pisze:Co da Ci zmiana samych głośników ? Praktycznie nic wielkiego, bo tutaj o warunki gry chodzi, nie wiem dlaczego, ale ludzie podchodzą - gra słabo w seryjnych miejscach montażowych, to trzeba wymienić głośniki... Lepiej wytłum drzwi i załóż dystranse z mdf, później zbieraj na głośniki do przodu i wzmacniacz dla nich, inaczej strata pieniędzy.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Prosta zasada jak zawsze - 2 + 1, czyli dobry przód + sub zasilone z 4 kanałówki i jest przyjemnie. Do 500 zł za głośniki na przód, można wziąć pod uwagę np. Hertz ESK, ew. może z pewnych rąk używki, gdybyś trafił na DLS r6a, bierz śmiało.
Czyli spróbować wyciszyć przednie drzwi, i szukać suba ze wzmakiem? Ile metrów tych mat będzie mi potrzebne na drzwi?