[głośnik] Jaki subwoofer żeby grał jak najgłośniej
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
[głośnik] Jaki subwoofer żeby grał jak najgłośniej
Witam posiadam skrzynkę z głośnikiem jbl gto 1202d do tego wzmacniacz monacor hpb-602 i radio alpine 9846 i gra to przyzwoicie ale ostatnio siedze sobie w pokoju a tu się nagle poręcz przy schodach trzęsie to lece zobaczyć co się dzieje a tu coś z drogi słychać, to dolecłem do okna a tam swift przejeżdżał i bas było słychać z 200 metrów tak jak u mnie zaraz koło auta, nieiwem co to był za głośnik lub głośniki ale grało to mocno napiszcie mi jaki głośnik mógłby być godnym następcą mojego jbl żeby grał podobnie w cenie tak do 1000 zł, myślałem nad jbl 1222 power ma skuteczność 97 db ale wy tu macie większe doświadczenie więc doradźcie coś, oczwiście do tego jakiś wzmacniacz o odpowiedniej mocy, monacor mi się dobrze sprawuje więc chyba kupiłbym model hpb1502, co o tym myślicie ??
Ostatnio zmieniony śr wrz 06, 2006 21:55 przez phyton, łącznie zmieniany 1 raz.
wiesz są gusta i guściki, nawet na zawodach CA są kategorie sound off i db drag, w sumie w tym dbdrag mierzy się poziom głośności wewnątrz ale w tym aucie co jechało miał otwarte szyby a miałem przyjemność słuchac garbusa z sony z otwartymi drzwiami jakieś 3 miechy przed zawaleniem się hali targów katowickich to powiem że ta hala się trzęsłą
- Kowal_
- płk Gleba
- Auto: VW Passat CC
- Silnik: CCZA
tylko, że to są pokazówki, democary...phyton pisze:wiesz są gusta i guściki, nawet na zawodach CA są kategorie sound off i db drag, w sumie w tym dbdrag mierzy się poziom głośności wewnątrz ale w tym aucie co jechało miał otwarte szyby a miałem przyjemność słuchac garbusa z sony z otwartymi drzwiami jakieś 3 miechy przed zawaleniem się hali targów katowickich to powiem że ta hala się trzęsłą
co to się dzieje... wieś tańczy i śpiewa...
wiec napisalem ze w conradzie maja duze glosniki, i wygladajace calkiem ok, jak rowniez podzielilem sie swoimi spostrzezeniami ze zlotu, a co do docinek i zlosliwosci, to trzeba wrzucic na luz, bo jak nie to zaczneimy zaraz do siebie tytulami naukowymi mowic, a na forum zrobi sie smutno... tu panuje taki lekki klimacik, czego moze nie zauwazyles bedac na forum dopiero od 3 tygodni
jednakze jezeli kogos urazilem ktoryms swoim postem, to z gory przepraszam, gdyz nie bylo moim zamierzeniem komus nabruzdzic, a tymbardziej obrazic. rownoczesnie prosze o zwrocenie mi uwagi ktory post jest obrazliwy, a ja w jak tylko bedzie to mozliwe przeedytuje swoj post, badz poprosze moderatora o skasowanie....
mattip86, lepiej ??
jednakze jezeli kogos urazilem ktoryms swoim postem, to z gory przepraszam, gdyz nie bylo moim zamierzeniem komus nabruzdzic, a tymbardziej obrazic. rownoczesnie prosze o zwrocenie mi uwagi ktory post jest obrazliwy, a ja w jak tylko bedzie to mozliwe przeedytuje swoj post, badz poprosze moderatora o skasowanie....
mattip86, lepiej ??
bylem teraz w niedziele na MP sound off i byla tam taka calibra ,ktora tez zapodawala jak cholera i wlasnie miala na pokladzie wzmak monacora i jeden woofer monacora. wiec moze dorwij najmocniejszego monacora zamiast tego jbl-a. aha skrzynia tez sie liczy,zle dobrana pogorszy znacznie dzwiek.
>>>>>White GL by Stary<<<<
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
phyton, ten JBL jest głośnikiem dwucewkowym, więc jeśli chcesz napędzać suba Carpowerem 1502 to nie da rady, bo Carpower w mostku gra tylko przy 4 Ohm.
Jedyny głośnik o dość wysokiej skuteczności przy 4 Ohm jaki przychodzi mi do głowy to Hertz ES 300. 94dB a jak dostanie 500W RMS'u i skrznie Bass Reflex to powinien potrząsnąć autem.
Jedyny głośnik o dość wysokiej skuteczności przy 4 Ohm jaki przychodzi mi do głowy to Hertz ES 300. 94dB a jak dostanie 500W RMS'u i skrznie Bass Reflex to powinien potrząsnąć autem.
niedokladnie przeczytales tekst bo napisalem ze źle dobrana pogorszy dzwięk.Robson86 pisze:stary napisał/a:
dobrana pogorszy znacznie dzwiek.
litrażowo musi być dobrze dobrana
>>>>>White GL by Stary<<<<
jeden głośnik mogę napędzić bo tam można sobie ustawiać zworkami 1ohm lub 4 ohm, ewentualnie inny wzmacniacz, najbardziej chodzi mi o głośnik, słyszałem dużo dobrego o hertzach, JL, cervin vega i oglądałem też na allegro głośniki pionnera z końcówką nazwy SPL ale żadnego z nich nie słuchałem więc zadałem pytanie, a czy ogłuchne i czy będe robił wioche to już moja sprawa, nie pytałem o zdanie tylko o głośnik