[głośniki] Zestaw głośników samochodowych do domu ...
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
[głośniki] Zestaw głośników samochodowych do domu ...
ello,
co myślicie o tym żeby na potrzeby domu zrobić jakiś zestaw głośników taki żeby był dobry pod kino domowe, amplituner bądź kompa?????
czy z takich zestawów jak Hertz, PB itd można zrobić taki zestaw do domu ???
co myślicie o tym żeby na potrzeby domu zrobić jakiś zestaw głośników taki żeby był dobry pod kino domowe, amplituner bądź kompa?????
czy z takich zestawów jak Hertz, PB itd można zrobić taki zestaw do domu ???
Ostatnio zmieniony śr wrz 06, 2006 22:12 przez elpaso, łącznie zmieniany 2 razy.
a macie jakieś dobre linki, zebym poczytał troche o tym ????
bo chyba jush wiem że najlepszym wyjściem jest kupno amplitunera i zestawu kolumn, tylko teraz chciałbym sie dowiedzieć czy można samemu zrobić bo jak patrzyłem to to kupe kasy kosztuje
a i jakie firmy produkujące głośniki górują a na jakie wogóle nie patrzeć ????
bo chyba jush wiem że najlepszym wyjściem jest kupno amplitunera i zestawu kolumn, tylko teraz chciałbym sie dowiedzieć czy można samemu zrobić bo jak patrzyłem to to kupe kasy kosztuje
a i jakie firmy produkujące głośniki górują a na jakie wogóle nie patrzeć ????
elpaso, zrobić to raczej nic rozsądnego nie zrobisz. Pozostaje kupno gotowych elementów. Nie kupuj gotowych zestawów. Najczęściej są składane dość dziwnie. Dwie kolumny dobre, a reszta taka sobie. Aby dobrze skonfigurować zestaw kina domowego trzeba sporo poczytać. Nie tylko sprzęt jest ważny.Równie ważne jest pomieszczenie i ustawienie kolumn. Najlepszy nawet sprzęt , źle ustawiony nie zagra.
lepiej dozbieraj z kilka miesiecy za te kwote to...i jeszcze w dobrym stanie??ja za glosnik centralny dalem 1600zl jak bedziesz mial z 2500zl to kupisz nowe fajne kino(kpl)
[ Dodano: Nie Wrz 03, 2006 12:53 ]
za te kwoty w marketach widzialem zestawy z kolumnami podlogowymi na allegro jeszcze taniej sa.
[ Dodano: Nie Wrz 03, 2006 12:53 ]
za te kwoty w marketach widzialem zestawy z kolumnami podlogowymi na allegro jeszcze taniej sa.
Moim zdaniem szkoda 700 zeta na coś takiego. W tej sytuacji darowałbym sobie "kino domowe" i został przy stereofoni. Używane kolumny można już za niewielkie pieniądze kupić - dobre kolumny ( mam stare Altusy 140 i wymiatają nieźle) za 300 zeta kupi.Dvd za 100- z divixami, i jakaś niewielka "wieżyczka"