Całkiem możliwe. Ogólnie dekarze tego używają. Ja widziałem tym wyłożony kominek i komin u takiego gościa u którego znajomy robił schody.piotr2 pisze:Kubus20, ja sie chyba daje na laty dachowe pod dachowki ale nie jestem pewien.
[mk2] Panele z MDFu jaka srednica?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Re: Panele z MDFu jaka srednica?
Wymiar otworu na głośnik 144mm boki 19,5x19,5cm co do freza pod głośnik z maskownicą to może być problem ze względu na małe wymiary panela robiliśmy takie z frezem ale wciskało się samą siatkę z głośnika bez plastikowej ramki nawet fajnie to wyglądało ale materiał pod siatką się z czasem wygniatał i wtedy siatka lubiła wypadać trzeba było je wklejać a to nie każdemu pasowało i zarzuciliśmy produkcję.Fredi88 pisze:Chcialbym zrobic sobie panele z mdfu do golfa mk2 na glosniki 165. Wygladac ma to mniej wiecej tak Obrazek
Teraz pytanie do kogos kto to juz robil... jakie sa dokladnie wymiary? chodzi mi o srednice kola, w ktore wchodzi glosnik... czy ono ma 165mm czy moze troche mniej... i jaka grubosc ma byc tego panelu? Bylbym wdzieczny za odpowiedz pozdraVWiam
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
teraz mam kolejne pytanko skoro mam juz panele (ale jeszcze nie mam ) to jak je przymocowac... tak tak wiem, czytalem na stornie ze odcinam kieszen potem wszystko skrecam i....... no wlasnie przykrecam do tapicerki ??? przeciez to nie mialoby troche sensu... chodzi przeciez o to zeby glosnik byl sztywno gdzies przymocowany... wiec musialbym go do blachy przykrecic prawda? A moze wystarczy do tapicerki...
prosze o jakas porade
prosze o jakas porade
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Miałem oto samo pytać czytając ten temat Na moje oko to wlasnie cały ten MDF powinien byc przykrecony przez tapicerke do blachy na drzwiach Wtedy nic by nie drżałoFredi88 pisze:teraz mam kolejne pytanko skoro mam juz panele (ale jeszcze nie mam ) to jak je przymocowac... tak tak wiem, czytalem na stornie ze odcinam kieszen potem wszystko skrecam i....... no wlasnie przykrecam do tapicerki ??? przeciez to nie mialoby troche sensu... chodzi przeciez o to zeby glosnik byl sztywno gdzies przymocowany... wiec musialbym go do blachy przykrecic prawda? A moze wystarczy do tapicerki...
prosze o jakas porade
Dobre oko ... Na tym polega cała idea - panele przymocowujemy na sztywno(blachowkrętami z podkładkami sprężynowymi) do blachy, do panelu głośnik i wszystko sztywno siedzi ...lolo_golf pisze:Na moje oko to wlasnie cały ten MDF powinien byc przykrecony przez tapicerke do blachy na drzwiach
Pozdr .
:bylo: :bajer:
ale te panele z www.powe.pl chyba nieda rady zamocowac do poszycia drzwi,bynajmniej nie maja zadnych zaczepow itp.chyba ze jakos od srodka drzwi sprobowac.
[ Dodano: Nie Wrz 10, 2006 20:23 ]
ja wzielem ta folia co pisalem wykleilem srodek panela zachaczajac i poszycie drzwi,taki "rekaw" zrobilem.aby nie bylo przeswitu miedzu tapicerka a poszyciem.
[ Dodano: Nie Wrz 10, 2006 20:23 ]
ja wzielem ta folia co pisalem wykleilem srodek panela zachaczajac i poszycie drzwi,taki "rekaw" zrobilem.aby nie bylo przeswitu miedzu tapicerka a poszyciem.
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Dokładnie fredi Zeby to mialo rece i nogi pasuje przykrecić mocno do drzwi...a jak sie przykreci do samej tapicerki to po co wogole ten panel???Fredi88 pisze:no wlasnie... czyli na to wychodzi ze te panele sa produkowane z mysla o przykrecenie do tapicerki... troche smieszny pomysl... bo przeciez nie sa sztywne wtedy! hmmm bede musial to jakos inaczej zalatwic.
- JedrzeJ
- Ma gadane
- Kontakt:
nie chce zakładać nowego tematu więc napsisze tutaj:
jak kupie taki panel: http://www.powe.com.pl/product_info.php ... cts_id/128
to do tego musze kupić jeszcze taki dystans z MDFu ?
jak kupie taki panel: http://www.powe.com.pl/product_info.php ... cts_id/128
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Ja bym najpierw przymerzył panel na tapcerke i zmierzył jakiej grubości dystans trzeba zrobić bo naewno będzie o potrzebny.JedrzeJ pisze:nie chce zakładać nowego tematu więc napsisze tutaj:
jak kupie taki panel: http://www.powe.com.pl/pr...products_id/128