[wzmacniacz] Czy to dobry wzmacniacz?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
[wzmacniacz] Czy to dobry wzmacniacz?
http://www.allegro.pl/item121240636_wzm ... 0_v12.html
Prosze o opinie czy warto go kupić...
Czy może lepiej nowego CARPOWERA HPB-604?
Prosze o opinie czy warto go kupić...
Czy może lepiej nowego CARPOWERA HPB-604?
Ostatnio zmieniony czw wrz 07, 2006 10:57 przez kinomysz, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja sie nie boje urzywanego sprzętu. Prawie wszystko kupuje urzywane:) czyli rozumiem ze wogóle cała seria V 12 ALPINE jest wporządku?
Chciałem kupić Carpowera ale od czasu gdy na forum zaczęły się pojawiac posty o spalonych głosnikah to zacząłem się zastanawiać... No właśnie co sądzicie o tym że komuś spaliły się 3 zestawy głosników pod tym wzmakiem... hm.... Proszę o opinie kogos kto ma u siebie HPB 604 lub HPB 602... Czy macie z nimi jakies problemy?
Chciałem kupić Carpowera ale od czasu gdy na forum zaczęły się pojawiac posty o spalonych głosnikah to zacząłem się zastanawiać... No właśnie co sądzicie o tym że komuś spaliły się 3 zestawy głosników pod tym wzmakiem... hm.... Proszę o opinie kogos kto ma u siebie HPB 604 lub HPB 602... Czy macie z nimi jakies problemy?
Wzmacniacz może być w używce ,gorzej głośniki i radyjka(części ruchome wielkości główki szpilki).We wzmaku za bardzo nie można poczarować.Zauważyliście ,że prawie wszystkie uzywane głośniki na Allegro ą "niekatowane" i 'lubie spokojną muzę" .Wzmaki Alpine z serii V12 są dobre(na pewno mają lepsze brzmienie niż "płaski "monacor602).Ja równiez kupiłem wzmak używany,powiem więcej w rozsypce(naprawdę grzechotało w środku) no ale za 99zł GTA 470 .Remont to 30 zł i parę godzinek lutowania i śmiga już rok .
Może na "urzywany" słownik też się skusisz ?;)kinomysz pisze:Ja sie nie boje urzywanego sprzętu. Prawie wszystko kupuje urzywane:) czyli rozumiem ze wogóle cała seria V 12 ALPINE jest wporządku?
Niestety już ich nie ma na allegro.Mi sie udało wymiana potencjometru i gniazd Czinch +polutowanie kilku ścieżek i grał.Jednak znam przypadki kompletnej wtopy(w środku koleś miał mały sajgon) i nie miało sensu go robić.Drugi kumpel dostał całkowicie sprawny egzemplarz (nie licząc minimalnie pogiętej obudowy)to czysta loteria była.Najlepsze to to, że o elektronice mam słabe pojęcie,ale miałem farta i nie trzeba było wymieniać nic zepsutego elektycznie lecz tylko mechanicznie( tzn ułamany potencjometr i gniazda).Jak będą znowu to biorę monoblocka za 149 zł(400w RMS)