[DIY] Projekt : Subwoofer na STX AP 30-4 AP
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Dawca_Nerek
- Forum Master
damian24 pisze:Ten model co go kolega urzył jest stworzony z mysla o samochodach.
Coraz bardziej zaczynam się zastanawiać nad jego zakupem tylko że widze dużo mocy potrzeba na ten głośniczek, a ja posiadam wzmak Axton 120RMS, pociągnie odpowiednio dobrze ?kumaneq pisze:Dokładnie jak sam producent wskazuje jest to przetwornik Car Audio.
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
- ben29
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: Projekt : Subwoofer na STX AP 30-4 AP
kumaneq pisze:Długość 54 cm
Wysokość 36 cm
Szerokość 32 cm
Dzięki dzięki dzięki
jeszcze dla upewnienia,
chodzi o wymiary zewnętrzne ?
Re: Projekt : Subwoofer na STX AP 30-4 AP
Tak to są wymiary zewnętrzne. Płyta ma 18mm więc netto wychodzi około dł 52, szer 28, wys 34. Z tym, że boczne ścianki są wpuszczone na 1,5 cm co daje 49 cm długości netto. Objętość netto wyszła 46 litrów-objętość głośnika i objętość BR. Całość daje około 44 litry ale chyba nie trzeba tak tego liczyć Kazali 44 litry i jest hehe.
Według mnie 3 litry w tą czy w tą nie bedą chyba różnicy dużej robiły. W koncu to nie sub dla audiofila. Ludzie mają w obudowach od 40 do 50 litrów i też im to gra fajnie.
Co do boczków to wpuszczałem je datego, aby później można było bardziej estetycznie okleić skrzynkę wykładziną, bo teraz praktycznie widoczne a w zasadzie niewidoczne jedno łączenie-jest na donej ścnance. Reszta jest z 1 kawałka wykładziny żeby wyglądało jak z fabryki
Jak będziesz robił ze ściętym bokiem to pamiętaj, aby BR był co najmniej 8-10 cm od przeszkody ( w naszym przypadku ścianki). No chyba, że BR nie dajesz na froncie tak jak ja.
Życzę udanej skrzynki
Co do boczków to wpuszczałem je datego, aby później można było bardziej estetycznie okleić skrzynkę wykładziną, bo teraz praktycznie widoczne a w zasadzie niewidoczne jedno łączenie-jest na donej ścnance. Reszta jest z 1 kawałka wykładziny żeby wyglądało jak z fabryki
Jak będziesz robił ze ściętym bokiem to pamiętaj, aby BR był co najmniej 8-10 cm od przeszkody ( w naszym przypadku ścianki). No chyba, że BR nie dajesz na froncie tak jak ja.
Życzę udanej skrzynki