Magnat Classic 360 , Jak podłączyć w moim aucie ? Pomocy
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Mk3GeorgeMk3
- Mały gagatek
Witam . Mam mały problem ze wzmacniaczem , mianowicie jego podłączenie , zasilanie udało mi się podłaczyć wzmacniacz działa lecz jets problem z głosnikami /mostkowaniem , chciałbym zmostkować na 2x180W , próbowałem i nie udało mi się do końca ,
Teraz pytanie :
Czy jeden kabel RCA odpowiada na jeden kanał/mostek ? Bo miałem zmostkowane 2 kanały i tylko jeden grał , i gdy przełączyłem chincze na odwrót grał ten który wcześniej nie grał , próbowałem już na 2 radiach, zmieniałem kable RCA i nic...
Może źle podłączam .
Proszę o pomoc .
Na zdjeciach pokazuje jak to miałem podłączone
h[url]ttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6a8ea824fb595002.html[/url] http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6eb ... 8396e.html
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam. George
Teraz pytanie :
Czy jeden kabel RCA odpowiada na jeden kanał/mostek ? Bo miałem zmostkowane 2 kanały i tylko jeden grał , i gdy przełączyłem chincze na odwrót grał ten który wcześniej nie grał , próbowałem już na 2 radiach, zmieniałem kable RCA i nic...
Może źle podłączam .
Proszę o pomoc .
Na zdjeciach pokazuje jak to miałem podłączone
h[url]ttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6a8ea824fb595002.html[/url] http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6eb ... 8396e.html
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam. George
Sprzedam części silnikowe do 1,9TDI 115KM AJM - tłoki , korby, blok, głowice itp..
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Widzę Levele na maksimum. Bardzo źle, skręć je i ustaw zgodnie ze sztuką. Kabelek remote masz pociągnięty z radia, czy stałe 12V? Jeśli chcesz mieć dwa mostki, to musisz podłączyć wszystkie RCA. Jeden RCA, to jeden kanał. Skoro mostkujesz, to musisz mieć podpięte oba.
- Mk3GeorgeMk3
- Mały gagatek
Re: Magnat Classic 360 , Jak podłączyć w moim aucie ? Pomocy
Kabelek remonte pociągnięty z akumulatora , na radiu było tylko 3V ( zapewne do nowych typów wzmacniaczy tylko tyle )k0nr4d pisze:Widzę Levele na maksimum. Bardzo źle, skręć je i ustaw zgodnie ze sztuką. Kabelek remote masz pociągnięty z radia, czy stałe 12V? Jeśli chcesz mieć dwa mostki, to musisz podłączyć wszystkie RCA. Jeden RCA, to jeden kanał. Skoro mostkujesz, to musisz mieć podpięte oba.
Podłączyć wszystkie 4 RCA ? W radiu mam tylko 2xRCA , Jest jakiś rozgałęźnik czy coś w tym stylu ?
Sprzedam części silnikowe do 1,9TDI 115KM AJM - tłoki , korby, blok, głowice itp..
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
A to remote z radia Ci nie działa? Przy podłączeniu pod aku bez żadnego wyłącznika po prostu go rozładujesz. Są rozgałęźniki typu Y do kupienia na allegro i w sklepach elektronicznych.
- Mk3GeorgeMk3
- Mały gagatek
Na remoncie z radia jest tylko 3V a do uruchomienia wzmacniacza potrzebne jest 12V stąd podłączenie do Aku, podepne się pod stacyjkę z remontem w jakiś sposób, na allegro znalazłem tylko takie coś :http://allegro.pl/czincze-z-rozdzielacz ... 65100.html - spełni swoją rolę ?
-
- Forum Master
- Kontakt:
Taki kabel sprawdzi się, chociaż chodzi tu o rozdzielacz typu Y, do kupienia nawet za 5 zł Zmień Remote, bo wydoisz aku i nie odpalisz auta, co masz za radio, że ma na rem 3 V ?
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Te kable są wątpliwej jakości. Jeśli masz jakieś ekranowane teraz to dokup dwa rozdzielacze typu Y.
- Mk3GeorgeMk3
- Mały gagatek
Radio to JVC KD-R422bogib184 pisze:Taki kabel sprawdzi się, chociaż chodzi tu o rozdzielacz typu Y, do kupienia nawet za 5 zł Zmień Remote, bo wydoisz aku i nie odpalisz auta, co masz za radio, że ma na rem 3 V ?
k0nr4d - nie mam pojęcia czy są to ekranowane kable , pewnie jakaś firma "krzak" z tego co widać , jakością to one nie grzeszą.
Podeślecie jakiegoś linka do tych rozdzielaczy typu Y bo nigdzie nie mogę takowych znaleźć.
http://allegro.pl/kabel-przewod-1rca-2r ... 58163.html" onclick="window.open(this.href);return false; w kazdym sklepie ektronicznym po 5ziko.Mam takowe w piwnicy
powodzenia
powodzenia
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
- Mk3GeorgeMk3
- Mały gagatek
Dzięki koledzy za pomoc , kupię te rozdzielacze i dam znać jak wszystko będzie