Tylne Tweetery w Golfie IV
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Nowicjusz
Witam
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja z tweeterami w tylnych drzwiach w Golfie? Czy są one montowane do każdego auta jako część razem z klamką? Czy tylko do aut które mają fabrycznie głośniki tylne wmontowane? Jeśli u siebie w tylnych drzwiach nie mam dużych głośników to tweetery mogą w nich być?
Jeśli tweeterów nie ma to nie będzie problemów z zamontowaniem ich samemu w klamce ? kupując np takie:
http://allegro.pl/tweeter-do-vw-golf-iv ... 78299.html
Czy cała część z klamką jest każda taka sama i dostosowana do montażu tweeterów?
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja z tweeterami w tylnych drzwiach w Golfie? Czy są one montowane do każdego auta jako część razem z klamką? Czy tylko do aut które mają fabrycznie głośniki tylne wmontowane? Jeśli u siebie w tylnych drzwiach nie mam dużych głośników to tweetery mogą w nich być?
Jeśli tweeterów nie ma to nie będzie problemów z zamontowaniem ich samemu w klamce ? kupując np takie:
http://allegro.pl/tweeter-do-vw-golf-iv ... 78299.html
Czy cała część z klamką jest każda taka sama i dostosowana do montażu tweeterów?
-
- Nowicjusz
Re: Tylne Tweetery w Golfie IV
Po prostu potrzebuję głośników z tyłu żeby pasażerowie lepiej słyszeli wszystko, przednie siedzenia wytłumiają sporo wysokich dźwięków.
PS. Nie, nie jeżdżę na taxi, jeszcze jak żyje nie widziałem Golfa Taxi
PS. Nie, nie jeżdżę na taxi, jeszcze jak żyje nie widziałem Golfa Taxi
- elpiotrek
- Forum Master
to oni z tylu beda mieli sam sopran w uszy i bas z bagaja. zero srednicy i Tobie za kółkiem sie posypie i rozjedzie scena....Thunder Blade pisze:Po prostu potrzebuję głośników z tyłu żeby pasażerowie lepiej słyszeli wszystko
-
- Nowicjusz
Na prawdę nikt nie wie czy te tylne tweetery są tam seryjnie montowane z klamką w każdym golfie? Widzę że będę musiał rozebrać tapicerkę żeby sprawdzić..
elpiotrek, dobrze prawi
Co do tematu, to nie w każdym były tweetery z tyłu o ile mi wiadomo.
Tylko w tych co mają głośniki w tylnych drzwiach dawali tweeter ( tak jak w mk3 ).
Co do tematu, to nie w każdym były tweetery z tyłu o ile mi wiadomo.
Tylko w tych co mają głośniki w tylnych drzwiach dawali tweeter ( tak jak w mk3 ).
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
-
- Nowicjusz
Przecież nie mam zamiaru zakładać samych tweeterów, więc żadnych sopranów z tyłu nie będzie
@tematu
Rozumiem, tak mi się wydawało też właśnie..
To teraz takie pytanko, czy te tweetery z tyłu (w tych golfach co są) to dokładnie te same głośniki co z przodu? w sensie rozmiaru i specyfikacji?
Pomyślałem, że można by kupić przednie z osłonami do lusterek i wykorzystać je do tyłu.. taniej tak wychodzi niż klamka cała nowa na allegro.
@tematu
Rozumiem, tak mi się wydawało też właśnie..
To teraz takie pytanko, czy te tweetery z tyłu (w tych golfach co są) to dokładnie te same głośniki co z przodu? w sensie rozmiaru i specyfikacji?
Pomyślałem, że można by kupić przednie z osłonami do lusterek i wykorzystać je do tyłu.. taniej tak wychodzi niż klamka cała nowa na allegro.
Jak nie ma głośników w drzwiach tylnych to nie ma tam ani instalacji ani tweeterów. Wysokotonowe są montowane przy klamce, są tam takie 3 plastikowe bolce w które wkłada się głośnik i przytapia te bolce. Jak chcesz to nie ma problemu z montażem. Ciągniesz kable, kupujesz głośniki, woofer na nitach bądź śrubach/dystansach, a tweeter w tapiserkę i przytopić.