marceliii pisze:Mając na myśli solidne nie chodzi Ci o zwykłe wygłuszenie matami atf czy jakoś tak , bo takie mam naklejone na całe drzwi , ale chyba to za mało .
Mając na myśli solidnie mam na myśli kilka warstw mat + solidny dystans pod głośnik + wygłuszenie tapicerki tak żeby nie wpadała w wibrację przy głośniejszym graniu.
U mnie są praktycznie na całych drzwiach 2 warstwy taśmy dekarskiej i otwory techniczne zaślepione laminatem + jedna warstwa taśmy dekarskiej i muszę powiedzieć, że jest to jeszcze mało. Będę się posiłkował w przyszłości chyba matami app lub pastą głuszącą, no i muszę tapicerkę wytłumić jeszcze.
marceliii pisze:No więc zamontuje suba , ale jeszcze nei wiem czy tez podłanczać te hertze pod wzmak czy tak póścić .
możesz narazie dać hertze bez wzmaka, ale przyszłościowo i tak będziesz musiał dać im wzmak bo sub może je zagłuszać troszkę.
marceliii pisze:Co do tych głośników co ty piszesz , nie za bardzo się orientuje , mało o nich słyszałem .
Już się doszukałem , jak dla mnie za drogie .
Mówiłeś, że na skrzynię masz 500zł. A skrzynie z JL10W0 trafiają się na allegro w cenie ok. 450zł. Trzeba szukać okazji. A jest to bardzo przyjemny głośnik. No i potrzebuje tylko ok 150W RMS'u żeby go porządnie napędzić.
marceliii pisze:bo hertza chyba niema sensu .
Jak dla mnie Hertz jest zbyt prądożerny.
Powiedz ile masz konkretnie kaski na wzmak i suba to postaram się doradzić Ci konkretnie.