Witam chcę podpiąć radio pod zapłon.Wie ktoś jakiego koloru kabel leci od stacyjki?
Jeszcze jedno ile A powinien mieć bezpiecznik od radia w skrzynce bezpieczników?
MKII radio pod zapłon
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
MKII radio pod zapłon
jest to zolty kabelek, zwykle podpina sie go pod czerwony (czyli +) wtedy radio dziala bez zaplonu. jezeli podepniesz ten zolty kabelek do plusa ze stacyjki to radio bedzie dzialac tylko przy wlaczonym zaplonie (jak wycieraczki czy dmuchawa) a bezpiecznik to 10A zazwyczaj jeden jest przy radiu a drugi w puszce bezpiecznikow. mam nadzieje ze pomoglem, pozdraVWiam
MKII radio pod zapłon
Dziś chciałem podpiąć radio pod zapłon ale nie znalazłem żółtego kabelka :/ są: brązowy-niebieski,zielono-czerwony.Żółtego nie ma :/.Skąd mogę "ukraść" trochę prądu z zapłonu?Gdzieś czytałem,że można kablami od zapalniczki.Odkręciłem konsolę środkową i do zapalniczki biegną 3 kabelki.
Sprzedam felgi stalowe VW 13" ,komplet 100 zł.
Kontakt na PW.
Kontakt na PW.
MKII radio pod zapłon
sprawa prosta jak drut weź multimetr(miernik) podepnij jedną końcówkę pod 1 z 3 kabelków w zapalniczce a 2 do masy i sprawdzaj po kolei który traci napięcie po wyciągnięciu kluczyka i po sprawie
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
MKII radio pod zapłon
Zależy, jaki model mk2 masz. Jeśli coś wyższego, to można podpiąć radio pod kostkę stacyjki, aby wyłączało się przy wyciągnięciu kluczyka, w tym celu musisz znaleźć multimetrem przewód, na którym ginie napięcie po wyjęciu kluczyka. Jeśli CL, to jest tylko możliwość podpięcia pod zapłon, jest to bodajże czarny kabel w kostce stacyjki, najlepiej sprawdź multimetrem, nie pamiętam dokładnie, pod który ja się podłączałem.