MK4 Kupić ori czy nówki?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
MK4 Kupić ori czy nówki?
Witam, mam takie pytanie odnośnie głośników w golfie 4 (3 drzwi). Mam ori nagłośnienie z tym że głośnik w lewych drzwiach padł i jest do wymiany, dlatego powiedzcie mi czy np opłaca się kupić te głośniki i wrzucić je na przód http://allegro.pl/hertz-ev-165-woofery- ... 25295.html (tweetery i tył bez zmian), czy dokupić ori głośnik? Radio to kenwood kdc-3047 50x4
- thomas1919
- Ma gadane
- Kontakt:
MK4 Kupić ori czy nówki?
Ogólnie w/w głośniki są OK. Jedni narzekają inni chwalą w zależności co kto chce uzyskać z zestawu. Ja bym polecił te ori od MK5 http://allegro.pl/glosniki-nr-1j0-051-4 ... 59778.html" onclick="window.open(this.href);return false; Mają membrany jak te z wersji z system DSP, są mocniejsze i lepszy basik.
MK4 Kupić ori czy nówki?
mam pytanie, czy głośniki w przednie drzwi w golfie 4(3d) pasują również do tyłu?
MK4 Kupić ori czy nówki?
To ja również zadam pytanie. Standardowo głośniki mam tylko z przodu. Czy do miejsc z tyłu w drzwiach, gdzie można głośniki wstawić są poprowadzone standardowo kable czy samemu trzeba to zrobić ?
- thomas1919
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: MK4 Kupić ori czy nówki?
Są takie samekubik78 pisze:mam pytanie, czy głośniki w przednie drzwi w golfie 4(3d) pasują również do tyłu?
To zależy od wersji nadwozia ale w większości nie ma. Wyjmij słupek środkowy ten na dole i będziesz widział kostkę. Do głośników przewody są charakterystycznie skręcone. Będą też tam tak skręcone przewody od magistrali can w kolorach pomarańczo-..., nie pomyl z nimi.AdiLDZ pisze:To ja również zadam pytanie. Standardowo głośniki mam tylko z przodu. Czy do miejsc z tyłu w drzwiach, gdzie można głośniki wstawić są poprowadzone standardowo kable czy samemu trzeba to zrobić ?
MK4 Kupić ori czy nówki?
Dzięki thomas1919 za radę, zamówiłem już te głośniczki polecone przez Ciebie
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
MK4 Kupić ori czy nówki?
W golfie4 są 165mm głośniki a w 5'tce 200mm,jak zamierzasz je tam wsadzić?Chyba że koleś źle opisał aukcję i to nie są głośniki z G5.
Natural Sound
- thomas1919
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: MK4 Kupić ori czy nówki?
Z przodu są 165cm tak samo jak w MK4 i numer głośników z aukcji zgadza się w etce - od MK5Raadek pisze:W golfie4 są 165mm głośniki a w 5'tce 200mm,jak zamierzasz je tam wsadzić?Chyba że koleś źle opisał aukcję i to nie są głośniki z G5.
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
MK4 Kupić ori czy nówki?
To może mi się jakaś specjalna 5'tka trafiła na warsztat bo miała miejsce na 8" woofer.
Natural Sound
MK4 Kupić ori czy nówki?
ja posiadam głośniki ori z całym systemem DSP, są z dużą cewką jak te z piątki plus mają gumową membranę, radio, muzyka.... na prawdę nic więcej nie trzeba...
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
MK4 Kupić ori czy nówki?
Głośniki z MK5 są większe od tych z MK4 tak jak pisze Raadek, więc może być problemik z zamontowaniem w MK4...