Witam.
1. Zastanawiam się czy jest możliwość zmiany koloru wyświetlacza.
Radio to pioneer deh-2000mp, zostało mi z poprzedniego auta, fajniej by wyglądało jak wyświetlacz był by niebieski.
Tak jak oryginalne vw.
2. Panowie głośnik kierowcy bardzo cicho gra, praktycznie go nie słychać, piszczałki śpiewają o.k.
Tylko ten głośnik mnie wku...
Dodam, jeszcze, że na tyle nie mam głośników.
Wiem, zapewne należy zdjąć boczek i dobrać się, ale wole najpierw zapytać znawców.
Wcześniej miałem radio vw oryginalne i było to samo, myślałem , że to wina radia, ale wyszło, że nie.
1.Zmiana koloru wyświetlacza... 2.głośnik kier b. cicho gra
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
1.Zmiana koloru wyświetlacza... 2.głośnik kier b. cicho gra
Ostatnio zmieniony wt kwie 19, 2011 23:02 przez seil, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Zmiana koloru wyświetlacza.....
Możliwość na pewno jest. Jeśli nie masz sprzętu i zdolności manualnych, to jeśli w ogóle komuś będzie się chciało podjąć tego, to może niestety skasować ładny grosz. Jest to dosyć delikatna robota, podświetlenie jest najprawdopodobniej na diodach led, takich jak w telefonach komórkowych, czyli bardzo malutkich. Zwykłą lutownicą jest bardzo ciężko to lutować. Na dodatek zabawa z odpowiednimi diodami, nie wiadomo jakie te są dokładnie. No jest trochę roboty z tymseil pisze:Zastanawiam się czy jest możliwość zmiany koloru wyświetlacza.
1. Skoda Superb AWX
2. VW Golf III 1Z - klik... viewtopic.php?f=88&t=595634
2. VW Golf III 1Z - klik... viewtopic.php?f=88&t=595634
- Pablo Corrado
- Forum Master
Zmiana koloru wyświetlacza.....
Tak jak rondell pisze, tam na pewno są diody SMD i trzebaby to lutować hot-airem, a nie zwykłą lutownicą.
Dochodzi problem z dobraniem odpowiedniej jasności diód i koszt całej operacji.
Ogólnie wg mnie gra nie warta świeczki, za dużo potencjalnych kłopotów.
Może lepiej sprzedać radyjko i kupić z podświetleniem dopasowanym - kupujesz i od razu widzisz czy świeci dokładnie tak jak deska
Dochodzi problem z dobraniem odpowiedniej jasności diód i koszt całej operacji.
Ogólnie wg mnie gra nie warta świeczki, za dużo potencjalnych kłopotów.
Może lepiej sprzedać radyjko i kupić z podświetleniem dopasowanym - kupujesz i od razu widzisz czy świeci dokładnie tak jak deska
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Zmiana koloru wyświetlacza.....
Od biedy mozna jakas folie dac, albo cos w stylu negatywu zrobic.Za wymiane to 200ziko.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12