Jak podłączyć skrzynie bądz tube?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
koledzy mam pytanie może trochę głupie ale co tam
mam skrzynie narazie bez wzmacniacza chce ja podpiąć żeby po prostu sobie pyrkała delikatnie
tylko zastanawiam sie pod jakie kable, a mianowicie chce ja podpiąć zamiast jednego z tylnych głośników. Pamięta ktoś jaki kolor kabli wychodzi z prawej lub lewej strony? tak żebym mógł przy kostce przy radiu sobie to ładnie podłączyć wiem to tylko taka prowizora ale niech sobie gra dopóki wzmacniacza nie zakupie.
mam skrzynie narazie bez wzmacniacza chce ja podpiąć żeby po prostu sobie pyrkała delikatnie
tylko zastanawiam sie pod jakie kable, a mianowicie chce ja podpiąć zamiast jednego z tylnych głośników. Pamięta ktoś jaki kolor kabli wychodzi z prawej lub lewej strony? tak żebym mógł przy kostce przy radiu sobie to ładnie podłączyć wiem to tylko taka prowizora ale niech sobie gra dopóki wzmacniacza nie zakupie.
obojetnie i tak nie bedzie gralo. suby sie tez podlancza w przeciw fazie, wiec nic sie nie stanie.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
??slaww pisze:obojetnie i tak nie bedzie gralo
czyli??slaww pisze:suby sie tez podlancza w przeciw fazie, wiec nic sie nie stanie.
Re: Jak podłączyć skrzynie bądz tube?
Moj kolega ma alpine 80w i suba, myslisz ze cos slychac.TY chcesz z jednego kanalu radia cos zasilic co bedzie mialo kolo 18watow.
Sam sobie odpowiedz.Podlaczaj.
To ze suby tez sie podpina inaczej zamieniasz plus z minusem, wiec jeden kij jak to podlaczysz.Tylko nie mostkuj suba dwoma kanalami radia.
Sam sobie odpowiedz.Podlaczaj.
To ze suby tez sie podpina inaczej zamieniasz plus z minusem, wiec jeden kij jak to podlaczysz.Tylko nie mostkuj suba dwoma kanalami radia.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
kiedys w starym aucie miałem to zrobione tak samo tylko podłączał mi to kumpel (wyjechał i nie mam kontaktu) i na radiu miałem opcje ze przyciszyłem przednie głośniki a skrzynie podglosnilem i tyle, gralo ladnie nie chodzi mi tu o jakieś wybitne basy poprosu ma to grac i tyle.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Większej głupoty nie słyszałem od dawna - wyciszyć głośniki, a skrzynka niech gra tak, aby sobie grała... To czego ty chcesz w samochodzie, bo basu nie będzie, a gdzie dźwięk jak wyciszysz inne głośniki. Nie mów, że miałeś zmostkowane w radiu przez kolegę kanały i podłączone do skrzynki, bo jeśli tak, to zadałeś pytanie nie w tym dziale, a i gratuluję pomysłowości...
i tu widać jak ludzie czytają tekst - czytaj ze zrozumieniem!bogib184 pisze:Większej głupoty nie słyszałem od dawna - wyciszyć głośniki, a skrzynka niech gra tak, aby sobie grała... To czego ty chcesz w samochodzie, bo basu nie będzie, a gdzie dźwięk jak wyciszysz inne głośniki. Nie mów, że miałeś zmostkowane w radiu przez kolegę kanały i podłączone do skrzynki, bo jeśli tak, to zadałeś pytanie nie w tym dziale, a i gratuluję pomysłowości...
nie wyciszyłem tylko przyciszyłem! i grało to bardzo ładnie
-
- Forum Master
- Kontakt:
Ja zrozumiałem, ale ty widzę się nic nie nauczyłeś - nie ten dział na takie cudaki jak "tuba" pod radio, a skoro miałeś tak podłączone to sobie podłącz + do + a - do - i delektuj się bardzo ładnie grającą muzyką, a że się podobało to nic innego, tylko umcy umcy, cym cy rym cym ram pam pam. Miłego słuchania, a radio ma 15 wat na kanał a nie żadne 50. Masz dostęp do sieci to czemu nie korzystasz z tego i się nie dowiesz jaka jest prawda...