Radio JVC kd-r901 lub alpine cda-105ri
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Nowicjusz
Witam. Mam zamiar kupić radio do mojego MK4, a ponieważ nie jestem znawcą w tym temacie proszę o pomoc.
Podobają mi się dwa modele jvc kd-r901 i alpine cda-105ri pod względem wyglądu i ewentualnej rozbudowy. Jvc nawet bardziej. Zamierzam wygłuszyć drzwi z przodu i założyć głośniki hertz hsk 165 lub inne(sugerowane). W przyszłości jakiś wzmacniacz i sub. Słucham głównie muzyki klubowej, ma być ładnie nie koniecznie głośno.
Proszę o opinie takiego zestawu.
Podobają mi się dwa modele jvc kd-r901 i alpine cda-105ri pod względem wyglądu i ewentualnej rozbudowy. Jvc nawet bardziej. Zamierzam wygłuszyć drzwi z przodu i założyć głośniki hertz hsk 165 lub inne(sugerowane). W przyszłości jakiś wzmacniacz i sub. Słucham głównie muzyki klubowej, ma być ładnie nie koniecznie głośno.
Proszę o opinie takiego zestawu.
-
- Nowicjusz
Glosniki HSK, jak najbardziej dobry wybor, radii nie znam to nie pomoge (sam uzywam Pioneer'a 2DIN), drzwi wygluszyc - zalecane/obowiazkowe. Wzmacniacz Rodek, stare serie. Kenwood'a, Sony, Alpine, Pioneer, z nowych U-Dimension'y sa podobno ok, no chyba że chcesz mocne ostre klocki to masz J.L, U.S Amps, Audision, DLS, Lanzar, Xetec model Prestige(firma nieistnieje). Chyba nic nie pomieszalem, bo na bance pisze;)
Re: Radio JVC kd-r901 lub alpine cda-105ri
Mam mk4 robilem system w grudniu, same dzwi niezle sa wygluszone.Robilem tasma dekarska tylko ta blache pod tapicerka i tam gdzie lape moglem wsadzic, zamontowane dystanse.Radyjko mam jvc 711.Jedyny minus to ze lata jakas *#cenzura#* reklama na wyswietlaczu, dzwiekowo 100%satysfakcji.
3tyg zakladalem sprzet jak bedziesz mial jakies pytania to pisz, pol auta rozebralem.
3tyg zakladalem sprzet jak bedziesz mial jakies pytania to pisz, pol auta rozebralem.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
[quote="slaww"]Jedyny minus to ze lata jakas ******* reklama na wyswietlaczu, dzwiekowo 100%satysfakcji. [quote]
Penwie masz "Screen Saver" włączony, miałęm tak w Clarionie, da siewyłączyć w ustawieniach
Penwie masz "Screen Saver" włączony, miałęm tak w Clarionie, da siewyłączyć w ustawieniach
Wlasnie sie nie da, jak wylaczysz to i tak dziala po kolejnym wycignieciu panela.
lataja jakies napisy bas, blotuf i inne takie.
W ustawieniach nazywa sie to demo.
lataja jakies napisy bas, blotuf i inne takie.
W ustawieniach nazywa sie to demo.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
A może nie masz podtrzymania pamięci i po wyciągnięciu panela wszystko Ci się resetuje??
-
- Nowicjusz
slaww pisze: Radyjko mam jvc 711.Jedyny minus to ze lata jakas ******* reklama na wyswietlaczu, dzwiekowo 100%satysfakcji.
To radyjko jest podświetlane tylko na niebiesko, szkoda że nie ma zmiany kolorów tak jak inne modele JVC. Jak wizualnie pasuje do deski?
Może masz jakieś zdjęcie?
A głośniki jakie wstawiłeś?
Pasuje idealnie jak szyte na miare.Fotke zrobie jutro jak chcesz.
Glosniki mam rainbow 3way slc 365 midy i czykacze w slupkach.
Glosniki mam rainbow 3way slc 365 midy i czykacze w slupkach.
-
- Nowicjusz
Chętnie obejrzę zdjęcia.
Przewody do głośników w drzwiach wymieniałeś na grubsze czy zostałeś przy seryjnych?
Drzwi też mam zamiar wygłuszać taśmą dekarską.
Tylko nie mogę się jeszcze zdecydować co do radia, może jeszcze ktoś doradzi?
Przewody do głośników w drzwiach wymieniałeś na grubsze czy zostałeś przy seryjnych?
Drzwi też mam zamiar wygłuszać taśmą dekarską.
Tylko nie mogę się jeszcze zdecydować co do radia, może jeszcze ktoś doradzi?