Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
z wielu opinii helix db four gra na tym samym poziomie jakościowym co junior od u-dimension - chociażby powalla taką opinię wyraził gdy dawno temu zadałem pytanie o to, podobnie chłopaki na forum DIY. Ja z brzmienia tego wzmacniacza jestem bardzo zadowolony i (narazie) nie planuję go zmieniać na nic innegoarturek320 pisze:no to teraz jakiś piecyk bardziej jakościowy
nie no, że bezpieczniki dodatkowe przy rozdzieleniu zasilania muszą być to oczywista oczywistość..:VoyteQ:.. pisze:uważam, że po każdym łączniu kabli powinny być bezpieczniki
no popatrz, a u mnie nie widać że świeci ani że jest :/ kurczę, chyba będę musiał jakieś dziury w tapicerce porobić żeby wszyscy widzieli że mam kondensator...scuzzy pisze:jak dla mnie to kasa wyrzucona w błoto, no chyba, że chcesz mieć świecący bajer w bagaju
Też bzdura. Bezpiecznik dobierasz na podstawie prądu jaki pobiera zestawscuzzy pisze:Na podstawie przekroju i długości przewodów dobiera się wartości bezpieczników.
wg mnie za duży... bezpiecznik ma Ci dawać święty spokój że się spali jak będzie potrzeba, a nie że że się nie spali to ok ! Ogólnie nie powinieneś przekraczać wartości bezpieczników przy wzmacniaczu/wzmacniaczach - pamiętaj że główny bezpiecznik jako pierwszy ma się przepalić w wypadku zwarcia.gomez1982 pisze: 80 A dla świętego spokoju
..:VoyteQ:.. pisze:wg mnie... 60 to jest max jaki potrzebujesz
, no i utrzymuje natężenie prądu, podczas spadku wtedy jak nam uderza sub...:VoyteQ:.. pisze:dlatego, że FILTRUJE SZUMY i POPRAWIA JAKOŚĆ dźwięku!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości