[all VW] Pomoc w rozkodowaniu radia VW
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Kurde odebrałem auto od lakiernika i lipa radyjko zablokowane, pewno wyciągali aku. Radio Gamma IV. Kupując autko nie dostałem żadnej książki od handlarza w Niemcach tylko 2 kluczyki na jednym mam taka plakietkę z 4 rema różnymi kodami jeden jest 4 cyfrowy 0727 myślałem ze to spasuje ale lipa wpisałem 2 razy i teraz już nie reaguje tylko SAFE. Wiem ze nikt mi na odległość nie pomoże ale może jest ktoś z okolicy Suchej Beskidzkiej, Wadowic, Rabki,(Małopolska) chętnie podjadę. Już zapomniałem jak gra moje nagłośnienie Noki w 20 Jahre
-
- Nowicjusz
kolego to nie ma sensu sam to przerabiałem zostaje ci tylko albo jakis elektromagik albo aso . naprawde nie ma innego wyjścia po prostu trzeba jakoś zczytywać kod z prockaRonivw pisze:Wiem ze nikt mi na odległość nie pomoże ale może jest ktoś z okolicy Suchej Beskidzkiej, Wadowic, Rabki,(Małopolska) chętnie podjadę. Już zapomniałem jak gra moje nagłośnienie Noki w 20 Jahre
- nikly
- Nowicjusz
- Kontakt:
jak rozkodować radio
Witam mam pytanko gdzie znajduje się w książce serwisowej kod do radia RCD 300 w Golfie MK V. Mam wszystkie dokumenty od mojego Golfika włącznie z instrukcją obsługi do radia jednak jakoś nie mogę tego znaleźć. Proszę o pomoc. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam
Nikły
Re:
Denon w rękę i masz wylutowany w 1 min, najlepiej użyć podstawki pod kość w razie czego nie będzie się przegrzewać ścieżek a one tego nie lubą.roae pisze:zczytanie kodu to banał gorzej z wylutowaniem eproma i zrobieniem jakiegoś łącza domowej roboty
Co do przyłącza to na allegro sporo niedrogich programatorów a poza tym ostatnio mi jeden inżynierek w pracy gadał że gdzieś schemat widział że w lpt normalnie się wpinali z kością at mega ja tego nie widziałem ale sam jestem ciekaw czy by zadziałało.
"Nie kłuć się z głupkiem bo ludzie mogą pomylić kto jest kto"
jak rozkodować radio
witam panowie mam problem po odłaczeniu akumulatora radio się zakodowało kod mam oryginalny (dołączony z salonu). Robię jak pisze tu :
Proszę o pomoc bo bez radia tak głupio się jeździ
Pozdrawiam
Kod pisuje i gdy przytrzymuje klawisz 5 to radio nie reaguje, próbowałem na zapalonym silniku, bez kluczyka w stacyjce, z klczykiem w stacyjne i przekręconym.Zablokowane radio odblokowujemy wprowadzając poprawny kod. Należy postępować według następujących zasad:
- włączyć radio - na wyświetlaczu pojawi się "SAFE"
- po upływie ok. 3 sekund na wyświetlaczu pojawi się "1000"
- za pomocą przycisków numerycznych (poz. 9.) wprowadzić kod. Pierwszą cyfrę wprowadzamy za pomocą pierwszego guzika, drugą za pomoca drugiego itd.
- By zatwierdzić przytrzymać dłużej niż 2 sekundy klawisz 5 lub 11.
- Jeśli podany został prawidłowy kod radio włączy się automnatycznie.
Proszę o pomoc bo bez radia tak głupio się jeździ
Pozdrawiam
jak rozkodować radio
Może mógł by ktoś napisać czy mam o\dobry sposób rozkodowania radia czy zły?? Pozdrawiam
jak rozkodować radio
Witam, posiadam golfa IV '98 z radiem alpha :
czy da się je rozkodować po numerze?
Pozdrawiam.
czy da się je rozkodować po numerze?
Pozdrawiam.
Re: jak rozkodować radio
Staraj się czytać cały temat zanim napiszesz posta.UWAGA!!! No numerze seryjnym da się rozkodować niektóre modele Blaupunkta, Forda i Grundiga.
ŻADNYCH innych radioodbiorników nie da się rozkodowac po serialu. Owszem, są takie kalkulatory, ale nie spotkałem się aby jakiś z nich zadziałał. A więc o kody do radii, których numery seryjne zaczynają się od VW, AUZ NIE PYTAMY!
Re: jak rozkodować radio
Czytać, czytałem ale wolałem być pewny, bo to zarówno Blaupunkt jak i numer rozpoczyna się na VW.
Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.
jak rozkodować radio
dawka7
Jakbyś rozkodował swoje radio to daj znać gdzie w Poznaniu to zrobiłeś i za ile, to może też się wybiorę tam z moim alpha5.
Jakbyś rozkodował swoje radio to daj znać gdzie w Poznaniu to zrobiłeś i za ile, to może też się wybiorę tam z moim alpha5.
jak rozkodować radio
Czy po VIN można rozkodować radio?? Bo nie chce mi się go wyciągać??
Drugie pytanko. Wcześniej mogłem wklepać numer a teraz już tego nie mogę zrobić. Co trzeba z tym robić teraz ??
Drugie pytanko. Wcześniej mogłem wklepać numer a teraz już tego nie mogę zrobić. Co trzeba z tym robić teraz ??
- orawiec16d
- Nowicjusz
jak rozkodować radio
witam poczebuje pomocy ja by ktoś pomógł wyskoczyło na radiu SAFE 2 i czymałem24 h włonczone i nic a nie wiem jaki kod będzie do radia Alpha
poniżej dodaje zdjęcia może pomogą w czym .
poniżej dodaje zdjęcia może pomogą w czym .
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
jak rozkodować radio
Tego radia nie mozna odkodowac po nr seryjnym Szukaj kodu w instrukcji radia Jesli nie masz to tylko przez odczyt pamieci eeprom radia ale to elektronk moze zrobic