Co zmienic zeby gralo lepiej

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

MiC11
Nowicjusz
Nowicjusz

Co zmienic zeby gralo lepiej

Post autor: MiC11 » czw lip 22, 2010 00:27

Jakis czas temu zaczalem sie bawic w caraudio w golfe iv. Najpierw wymienilem przedni zestaw z fabrycznego na powerbass s-6c jednak chcialem wiecej. W internecie znalazlem wypowiedzi ludzi ktorzy pisali ze duzo daje porzadny wzmacniacz. Na allegro dorwalem alpine mrv-f307, dzisiaj skonczylem jego montarz i szczeze powiedziawszy nie odczuwam specjalnej roznicy. Moje radio to blaupunkt alicante cd32. W czym tkwi problem? Macie jakies pomysly, moze powinienem dokupic suba.

Awatar użytkownika
gabriel_bar
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: gabriel_bar » czw lip 22, 2010 07:45

Po pierwsze to wygłuszenie drzwi, jeśli chcesz głośno i mocno bez suba również się nie obędzie.
nie ma półśrodków, jak dasz suba bez wygłuszania przodu raczej nie bedziesz zadowolony.
Ostatnio zmieniony czw lip 22, 2010 08:45 przez gabriel_bar, łącznie zmieniany 1 raz.

MiC11
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: MiC11 » czw lip 22, 2010 14:46

Zapomnialem o tym wspomniec ale drzwi sa wygluszone, nie jest to morze zrobione profesjonalnie ale imo jest ok. A czy ta alpinka nie jest czasem za slaba? Nie wiem czy ma to jakies duzo znaczenie, sprubuje jeszcze podlaczyc glosniki w mostku. Ewidentnie brakuje mi tonow niskich, liczylem na poprawe po podlaczeniu wzmaka a tu nic :?
Ostatnio zmieniony czw lip 22, 2010 15:29 przez MiC11, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Wojtek » czw lip 22, 2010 15:03

taka sugestia - sprawdź czy masz dobrze fazy podpięte w głośnikach :)

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”