Witam .
Mam zapytanie w zwiazku z tym iz naprawde slabo sie znam na rzeczy chcialbym poradzic sie was o to jaki kupic wzmacniacz i skrzynke bassowa do swojego MK5.
Jedyne moje doswiadczenie jakie mialem z Car audio to pociagniecie kabli z przodu na tyl i grala niegdys u mnie Tuba ( wiem oczytalem sie tuba to zlo w samej sobie )
Byl to Boschman apache.
Ponizej jej stare parametry .
Model: Boschmann APACHE B-88P
Wymiary: 315 mm x 530 mm
Maks. moc: 400W
Nom. moc: 120W
Pasmo: 37 - 1,000Hz
Impedancja: 4 Ohm
Skuteczność: 96dB
Cena: 390.00 PLN/szt.
Po jakims czasie mi sie zjarala ( jak sie pozniej dowiedzialem spalila sie koncowka mocy pomijajac ze tuba jakze aktywna miala bezpiecznik ktory nie do konca zadzialal ).
No i juz tak od pol roku smigam i powaznie brakuje mi bassu
Jednostka sterujaca jaka mam to ori RCD 300 blaupunkta wiec jednym slowem chlam ale udalo mi sie podpiac adapter z chinchami ( nie wiem jak to sie poprawnie pisze sory ) .
I teraz maly dylemat czy kupic cos alledrogo znajomi polecil mi
Ten glosnik za 400zl
skrzynia ROCKFORD FOSGATE Punch P1S412 30cm
I chce mi sprzedac swojego wzmaka za 250 zl
Signat ROC 1 ( z tego co mowil w dobrym stanie zasilal u niego sam przod )
dane tech:
Max. peak music power: 400W
RMS power at 4 Ohm (0,05% THD): 4x50W
RMS power at 4 Ohm (0,1% THD): 2x140W
RMS power at 2 Ohm (0,2% THD): 4x70W
S/N ratio (A-weighted): 105 dB
Freq. response (-3dB): 10-50 kHz
Stereo separation: 70 dB
Input sensitivity: 150mV - 4V
Input impendance: 20 kOhm
Fuse rate: 30A
Supply voltage: 12 V DC
Dimensions: 192 x 55 x 380 mm
Active low pass filter: 80Hz, 12dB (ch front & rear)
Active high pass filter: 110Hz,12dB (ch front & rear)
Wszystkie terminale są pozłacane. Istnieje możliwość mostkowania. Zabezpieczenia przeciw przeładowaniu, temperaturowe,short circuit, DC offset
Z tego co mi mowil ten wzmak po zmostkowaniu bedzie generowal co okolo 150 RMSu duzo mi to nie mowi ale glosnik rzekomo z opisu tez tyle generuje.
I co myslicie o takim zestawieniu za srednio 650 zl
Czy lepiej jakis inny wzmak pod ten glosnik.
Wogole co o tym sadzicie
Pozdrawiam wszystkich i z gory dziekuje za kazda opinie.
Skrzynia bassowa + wzmak do 600 zl
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Wiesz subek oczywiście jest OK ale czy Ty potrzebujesz 4 kanałowy wzmacniacz? Wyjść RCA nie masz , a podpinanie wzmacniacza do napędu przodu poprzez konwerter RCA nie jest dobrym wyjściem ...zniekształcenia itd. Takie wyjście jest dobre dla suba , a wtedy potrzebujesz tylko 2 kanałowy wzmacniacz na mostku mający 200w rms (taka moc będzie optymalna dla napędu tego suba).
W planach na przyszlosc bedzie upgrade glosnikow z przodu plus zamiana jednostki sterujace pewnie na pioneera. I wowczas tem 4 kanalowy wzmak napedzalby przod i nowy bym podpial na samego suba.powalla pisze:Wiesz subek oczywiście jest OK ale czy Ty potrzebujesz 4 kanałowy wzmacniacz? Wyjść RCA nie masz , a podpinanie wzmacniacza do napędu przodu poprzez konwerter RCA nie jest dobrym wyjściem ...zniekształcenia itd. Takie wyjście jest dobre dla suba , a wtedy potrzebujesz tylko 2 kanałowy wzmacniacz na mostku mający 200w rms (taka moc będzie optymalna dla napędu tego suba).
Wole malymy krokami do tego dojsc bo uzbierac gotowke na raz to prędzej na inne głupoty wydam
O znieksztalceniach nawet nie pomyslalem fakt, ale to ma byc opcja nazwijmy to tymczasowa.
Z tego co patrzylem na aukcjach sa konwertery ktore tylko puszczaja niskie pasmo dalej wiec czystko teoretycznie powinno to troche wygladzic sprawe jesli dobrze kombinuje.
I wogole jak myslisz ten Signat pociągnie ta skrzynkę basowa.
I wogole co o tym signacie myslisz warte zakupu??
Moj Goferek :) http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=293674