Czy w VW Golfie 4 sa glosniki z tylu w drzwiach?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Czy w VW Golfie 4 sa glosniki z tylu w drzwiach?
Tak jak w temacie.. Jesli nie ma to czy sa tam podciagniete kable.. i jakie glosniki polecacie zeby tam wstawic
Jesli temat w nieodpowiednim dziale to przepraszam
Jesli temat w nieodpowiednim dziale to przepraszam
- dziarzewski
- Nowicjusz
- dziarzewski
- Nowicjusz
-
- Forum Master
pepsi91, Możesz nie mieć wszystko zależy od wyposażenia, skoro nie grają to myślę że ich nie masz. Ja mam 4 i jest sympatycznie nawet jak głowę odchylisz do tyłu czy coś to równomiernie słychać tak jakby dookoła wszystko grało. Na 2 głośnikach jest takie dziwne uczucie bo jak odchyla się głowę to tak jakby coś zasłaniało dźwięk. Więc ja jestem za 4 (2+2)
- Progresywny
- Lubie to!
Nie sa basowe, kable sa podciagniete, w wersji HL byly montowane z tylu w podstawowej byly tylko kratki z podciagnietym kablem trzeba sobie dokupic glosniki Polecam JBL graja Hardkorowo naprawde, koszt okolo 200zl za komplet 2 glosnikow oczywiscie na tyl bo z przodu w kazdej wersji byly mocne fajne glosniki montowane. Do tego radyjko minimum 4x50 z Mos-Fet i hula jak talalaBolson Tdi pisze:Panowie ale te z tyłu głosniki to nie są takie basowe jak z przodu... ?? (mam na mysli oczywiscie orginaly)
Zawsze warto mieć pod nogą więcej niżeli mniej ale w głowie mieć więcej jak w nodze to tak ku przestrodze
- Progresywny
- Lubie to!
Znaczy ja mam z tyłu, ale z Ciekawosci tak zapytałem bo myslalem ze moze tam modzone coś bylo ;p
A mogłbyś fotke/link wstawic o jakie Ci chodzi? i czy one bedą pasować na tył;>
ja myslałem nad jakimś subooferem + wzmacniacz...(do tych glosników w standardzie) no ale rozmyslilem sie troche bo nie ma kto zbytnio doradzic co wybrac itp. .nie ten dzial
A mogłbyś fotke/link wstawic o jakie Ci chodzi? i czy one bedą pasować na tył;>
ja myslałem nad jakimś subooferem + wzmacniacz...(do tych glosników w standardzie) no ale rozmyslilem sie troche bo nie ma kto zbytnio doradzic co wybrac itp. .nie ten dzial
cos takiego JBL to naprawde B wysoka polka Pioneer czy Blaupunkt Sony Explode to przy nich zabawki z rynku od chinczykow http://allegro.pl/item1016658218_jbl_gt ... sklep.htmlBolson Tdi pisze:A mogłbyś fotke/link wstawic o jakie Ci chodzi?
[ Dodano: 20 Maj 2010 23:25 ]
Impedancja: 2 Ohm --a to samo mowi za siebie wyciaga sie maxymalnie wszystko co mozna z tych glosnikow
[ Dodano: 20 Maj 2010 23:30 ]
http://allegro.pl/item1013698696_jbl_gt ... alera.html -- a tu opcja dla maniakow
Ostatnio zmieniony czw maja 20, 2010 23:26 przez sklejku, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Nowicjusz
Na początku pragnę się przywitać to mój pierwszy post
Dołączyłem się do tematu aby nie zakładać nowego, dużo szukałem odpowiedzi na moje pytanie ale nie wszystko jest dla mnie jasne...
Koleżance zakładam głośniki w mkIV w tylne drzwi (wiem wiem tego się nie robi ale kobiecie nie przetłumaczy), seryjnych tam nie co stwierdziłem po odkręceniu boczku, kable idą w drzwiach ale do czarnej puszki skąd do centralnego i el. szyb, luzem nic nie zostaje jak stwierdzam nie ma tam kabli głośnikowych....
z tego co wyczytałem mogą się kończyć w kostce w słupku lub gdzieś wcześniej w okolicach przedniego progu - czy to prawda?? Aby nie rozbierać całego wnętrza oraz nic omyłkowo nie uszkodzić pytanie jak rozebrać słupek i sprawdzić czy w kostkę wpięte są kable, jeżeli ich tam nie ma co po kolei rozbierać i jak (zatrzaski, śrubki itp.) w celu znalezienia kabli. Dodam że podłączając radio od kostki idzie komplet kabli głośnikowych. w najgorszym scenariuszu pozostanie rozebranie kokpitu czego bym wolał uniknąć, jednak gdy nie będzie innej możliwości również proszę o radę w którym miejscu szukać wiązki i jak się do niej zabrać.
montowane głośniki hertz dsk 165 (na chwilę obecną bez wzmaka)
pozdrawiam
ok widzę brak odp, więc jak się do tego zabiorę porobię zdjęcia i je wrzuce
Dołączyłem się do tematu aby nie zakładać nowego, dużo szukałem odpowiedzi na moje pytanie ale nie wszystko jest dla mnie jasne...
Koleżance zakładam głośniki w mkIV w tylne drzwi (wiem wiem tego się nie robi ale kobiecie nie przetłumaczy), seryjnych tam nie co stwierdziłem po odkręceniu boczku, kable idą w drzwiach ale do czarnej puszki skąd do centralnego i el. szyb, luzem nic nie zostaje jak stwierdzam nie ma tam kabli głośnikowych....
z tego co wyczytałem mogą się kończyć w kostce w słupku lub gdzieś wcześniej w okolicach przedniego progu - czy to prawda?? Aby nie rozbierać całego wnętrza oraz nic omyłkowo nie uszkodzić pytanie jak rozebrać słupek i sprawdzić czy w kostkę wpięte są kable, jeżeli ich tam nie ma co po kolei rozbierać i jak (zatrzaski, śrubki itp.) w celu znalezienia kabli. Dodam że podłączając radio od kostki idzie komplet kabli głośnikowych. w najgorszym scenariuszu pozostanie rozebranie kokpitu czego bym wolał uniknąć, jednak gdy nie będzie innej możliwości również proszę o radę w którym miejscu szukać wiązki i jak się do niej zabrać.
montowane głośniki hertz dsk 165 (na chwilę obecną bez wzmaka)
pozdrawiam
ok widzę brak odp, więc jak się do tego zabiorę porobię zdjęcia i je wrzuce
Ostatnio zmieniony sob cze 05, 2010 17:08 przez pioneersx1, łącznie zmieniany 1 raz.