Informacje o radiu KENWOOD KDC 6021
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- VwDarek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Informacje o radiu KENWOOD KDC 6021
Siemka...Posiadam radyjko KENWOOD KDC 6021. Czy wie ktoś może ile ono jest teraz warte? Jest to raczej dość rzadko spotykany model...Na allegro są bardzo podobne Kenwoody ale z Mp3 Nigdzie nie znalazłem takiego do sprzedania..Wiem że pilocik do niego to koszt ok. 80 pln..Jak by ktoś chciał kupić to jeszcze nie jest pewne ale może będę sprzedawał Proszę o pomoc pozdro
[ Dodano: 04 Lis 2007 20:58 ]
http://audiophile.pl/p/43_kenwood_kdc-6021 Takie radyjko
[ Dodano: 04 Lis 2007 20:58 ]
http://audiophile.pl/p/43_kenwood_kdc-6021 Takie radyjko
Niedawno kupiłem 6524 (rok młodsza seria) za 350zł ....nówka sztuka z magazynu z 2 letnią gwarancją przedstawiciela Kenwooda na Polskę .Podobno w 2003r (premiera modelu serii xx24 - twoja seria xx21 była w roku 2002) te 6524 kosztowalo w cenniku 2300zł !!!! ( funkcje kompletne .......tzn. tylko bez "czasówki" i ..........MP3 )
PS: dlaczego sprzedajesz ,sypie się ?
PS: dlaczego sprzedajesz ,sypie się ?
- VwDarek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
powalla, Hehe wiesz..Mam go już kupę czasu a znajomy powiedział że powodem zakłóceń na subie może być za słabe radio...A te zakłócenia polegają na tym że w subie słyszę (na odpalonym silniku) wydech...jak gazuję.. Jutro kupie jakieś porządne kable sygnałowe i zobaczymy... A co do sypania to radio na prawdę wytrzymałe !! polecam
- VwDarek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
powalla, Kable RCA już może dziś u mnie będą :)A co do radia to dokupię pewnie pilocik i będę się nim dalej cieszył
Kubus20, Kabelek masowy do radia jest przykręcony..A masę od wzmaka do karoserii pociągnąłem..Mówicie że lepiej do aku?
Kubus20, Kabelek masowy do radia jest przykręcony..A masę od wzmaka do karoserii pociągnąłem..Mówicie że lepiej do aku?
Ostatnio zmieniony pn lis 05, 2007 15:28 przez VwDarek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
Mase do aku?? o czym Wy mowicie...jaki jest w tym sens? to tylko dodatkowa robota i koszta kabla...zwlaszcza ze dobre kable zasileniowe i masowe nie sa tanie a z fizycznego punktu widzenia nie ma zadnej roznicy miedzy przymocowaniem przewodu w bagazniku do masy a z przodu auta czy do akumulatora (mowie oczywiscie o prawidłowym przymocowaniu przewodu do masy nadwozia)
pozdrawiam
Tomek
p.s. 90% zaklucen to wina przewodow RCA kolejne 10% to wina uszkodzonego radioodtwarzacza, zwrotnic zamontowanych przy skrzyniach bezpiecznikow (w przypadku glosnikow) itp.
pozdrawiam
Tomek
p.s. 90% zaklucen to wina przewodow RCA kolejne 10% to wina uszkodzonego radioodtwarzacza, zwrotnic zamontowanych przy skrzyniach bezpiecznikow (w przypadku glosnikow) itp.
Miałem podobne zdanie ale tylko do dnia jak kupiłem Juniora . Woziłem w aucie kilka wzmacniaczy raczej "starych" (XM,alpine itp.) ,masa była z budy i było OK ,aż do momentu montażu Juniora ....po podłączeniu i włączeniu silnika k...a piszczy wraz z obrotami (silnik diesel AAB bez bajerów ). Nic się nie zmieniło w systemie ,tylko wzmacniacz ........w 10 minut dałem masę do aku i .......po problemie . Koszty kabla .....zero,bo miałem ,a u mnie wystarczy 1,5m kabla ,bo wzmacniacz mam na ścianie grodziowej (auto T4 ). Jak wiec widzisz mi pomogło w 100% ,co nie oznacza ,że pomaga zawsze ,bo jest parę elementow o jakich sam wspomnialeś ,które trzeba sprawdzić ,by wyeliminować "gwizdanie i inne zakłucenia" .Audiofil pisze:Mase do aku?? o czym Wy mowicie...jaki jest w tym sens?
PS: nawet robiłem próby odłączając masę od aku i podawałem masę z różnych miejsc na karoserii ......zawsze gwizdało .
PS: w aucie żony mam instalację prowizoryczną do wzmacniacza (już prawie 2 lata prowizorki ) tzn. plus od aku ,masa z budy nad bezpiecznikami ,kabel RCA DAX(20zl) puszczony nad bezpiecznikami (nawet tam pozwijany ,bo nie mieści się tyle kabla pod dywanikiem (wzmacniacz pod fotelem) . System pracuje w bi-ampingu (4 kanalówka),a zwrotnice glośnikowe mam położone na .........bezpiecznikach (łatwy dostęp ) . Żadnych zakłuceń ani ja ,ani kilka osób,które słuchały Golfika nie słyszę ,a jest w nim duuużo więcej sprzętów elektronicznych ,które mogą wnosić zakłucenia .............pewnie zrobię Golfika tak jak dobra szkoła CA nakazuje ........tylko kiedy ,to juz inna bajka .
a czy to radio ma funkcje podczymania/zapamietania ustawien jesli odepne akumulator ??
czy wogole jakies radio ma taka funkcje, to radio ma duzo tam funkcji, moze pod jakims skrotem ktos cos wie z innych modelow?
czy wogole jakies radio ma taka funkcje, to radio ma duzo tam funkcji, moze pod jakims skrotem ktos cos wie z innych modelow?
Ostatnio zmieniony śr kwie 21, 2010 01:48 przez Lu4Ke, łącznie zmieniany 1 raz.