jaki subwoofer kupić
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
jaki subwoofer kupić
Witam!
ze względu iż obecny sub nie spełnia moich oczekiwań noszę się z zamiarem jego zmiany.
Ale niestety mam nie lada dylemat, co kupić.
Stawiam na jakość dźwięku, ale nie ukrywam, że bym chciał by miał też moc i mógł dobrze uderzyć, słucham różnych gatunków muzyki, od HH, Rock, techno, dance, czasem i disco polo się zarzuci . Preferuje nowy i raczej w oryginalnej skrzynce, chciałbym by też miał ładny wygląd:).
Moją uwagę przykuł sub Rocford Fosgate P2l-1X12
Sklep
Ktoś może coś o nim powiedzieć?
Za wszystkie rozsądne propozycje z góry dziękuję..
Aha kasa do wydania to ok 1000 zł.
ze względu iż obecny sub nie spełnia moich oczekiwań noszę się z zamiarem jego zmiany.
Ale niestety mam nie lada dylemat, co kupić.
Stawiam na jakość dźwięku, ale nie ukrywam, że bym chciał by miał też moc i mógł dobrze uderzyć, słucham różnych gatunków muzyki, od HH, Rock, techno, dance, czasem i disco polo się zarzuci . Preferuje nowy i raczej w oryginalnej skrzynce, chciałbym by też miał ładny wygląd:).
Moją uwagę przykuł sub Rocford Fosgate P2l-1X12
Sklep
Ktoś może coś o nim powiedzieć?
Za wszystkie rozsądne propozycje z góry dziękuję..
Aha kasa do wydania to ok 1000 zł.
Ostatnio zmieniony wt mar 30, 2010 14:15 przez A r t u r, łącznie zmieniany 1 raz.
- kris-krzysztof
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
python, DJ_SM,
arturek320, napisz jaki głośnik był wześniej i dlaczego nie spełnił wymagań, bo w sumie każdy praktycznie pisze, że najważniejsza jest dla niego jakość, a w 80% przypadków wychodzi, że miał na myśli mocne napie***laniearturek320 pisze:Preferuje nowy i raczej w oryginalnej skrzynce, chciałbym by też miał ładny wygląd:).
był i jest buczydło JBL BR1260, i to właśnie jestKubus20 pisze:napisz jaki głośnik był wześniej
a teraz przód zmieniłem i chcę już jakiś sub, który będzie umiał uderzyć i zagrać jak należy a nie jak ten JBL, choć też zastanawiałem się nad tym :Kubus20 pisze:mocne napie***lanie
http://www.navistrefa.pl/product-pol-53 ... 402BR.html
ale to będzie pewnie to samo?,
tym się na razie nie martwię, jak kupie skrzynkę, potem będę zbierał na wzmacniacz który go pociągnie,kris-krzysztof pisze:Czym to chcesz zasilac?
hmmm, o jakich wartościach masz na myśli?kris-krzysztof pisze:30 ? 25?
[ Dodano: 08 Mar 2010 23:43 ]
kris-krzysztof pisze:30 ? 25?
a pewnie o kable Ci chodzi, mam 25 mm2 obecnie, na przód no i na sub (2 wzmacniacze)
- kris-krzysztof
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Chodziło mi o średnice głośnika.arturek320 pisze:a pewnie o kable Ci chodzi, mam 25 mm2 obecnie, na przód no i na sub (2 wzmacniacze)
Jeśli piszesz że masz 25mm2 to wogółe nie masz rewelacji. Szukasz mocnego subka i 2 wzmacniacze musisz nowe kable kupić 35-50mm2
Poszukaj Cos RE audio, Chyba że chcesz jakaś używkę.
[ Dodano: 09 Mar 2010 09:19 ]
Tylko wzmacniacz co pociągnie takiego subka nie będzie tani .arturek320 pisze:tym się na razie nie martwię, jak kupie skrzynkę, potem będę zbierał na wzmacniacz który go pociągnie,
Chcesz jakosci a szukasz drugiego JBL... po co??będzie umiał uderzyć i zagrać jak należy a nie jak ten JBL, choć też zastanawiałem się nad tym :
http://www.navistrefa.pl/product-pol-53 ... 402BR.html
Jeśli chodzi o jakosc to z tego co jest na allegro polecam
utopia ,helix p10 ,
A z poza allegro np JL 10v6, IT MDS 10, jest duzo glosnikow ktore potrafia zagrac sq ale nie jbl....
Ostatnio zmieniony wt mar 09, 2010 10:51 przez Drink20, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego a co powiesz na to??
http://allegro.pl/item937075727_hertz_h ... r_0zl.html
Piękny jest i do tego pasmo przenoszenia od 25Hz no i 700W w RMS:)
Do tego dobra zabudowa i gra cudnie.
Widziałem jak to gra masakra:) Tylko pamiętaj koniecznie o kabelkach 35mm2 min jednak za 39zł można kupić 50mm2.
http://allegro.pl/item937075727_hertz_h ... r_0zl.html
Piękny jest i do tego pasmo przenoszenia od 25Hz no i 700W w RMS:)
Do tego dobra zabudowa i gra cudnie.
Widziałem jak to gra masakra:) Tylko pamiętaj koniecznie o kabelkach 35mm2 min jednak za 39zł można kupić 50mm2.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=259790
Drink20 pisze:utopia ,helix p10 ,
Preferuje nowy i raczej w oryginalnej skrzynce
nie szukam, tylko chciałem usłyszeć opinii,Drink20 pisze:Chcesz jakosci a szukasz drugiego JBL... po co??
mocnego najmniej 250 wat rms, myśle że te kable starczą,kris-krzysztof pisze:Szukasz mocnego subka i 2 wzmacniacze musisz nowe kable kupić 35-50mm2
planuje tak 500 zł na jakąś używkę, myśle że już coś się znajdzie,kris-krzysztof pisze:Tylko wzmacniacz co pociągnie takiego subka nie będzie tani .
na razie forumowicz python proponuje mi Rockforda z seri p2 15 calowy? nie wiem czy dobry taki kolos,
- kris-krzysztof
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Moje zdanie jest takie że 15" do słuchania na codzień jest męczące. Bas jest wolny. Poszukaj moim zdaniem jakieś 25" albo 30" i będzie <OK>arturek320 pisze:na razie forumowicz python proponuje mi Rockforda z seri p2 15 calowy? nie wiem czy dobry taki kolos,
500zł kupisz już CarPower który poradzi sobie z głośniczkiem .