Jak wyjąć orygunalne radio z golfa iv?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
witam!
Próbuje to jakoś wyjąć, ale nie chce wyjść Radio to kaseciak oryginalny beta.
Pcham od tyłu (bo na górze jest ramka od cb jakby ot taka wnęka), ale ani drgnie. Nie chce nic połamać , pomóżcie
Próbuje to jakoś wyjąć, ale nie chce wyjść Radio to kaseciak oryginalny beta.
Pcham od tyłu (bo na górze jest ramka od cb jakby ot taka wnęka), ale ani drgnie. Nie chce nic połamać , pomóżcie
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Jak wyjąć orygunalne radio z golfa iv?
A nie da sie jakoś inaczej? ja Mam Orginalne radio a pod spodem chyba wekslarka na 6 CD i nie wiem jak radio wyjac bo dopiero kupiłem Golfa i radio nie działą (chyba bezpiecznik)
BYKU
Nie da się inaczej ,chyba że chcesz coś połamać. Wyjmaki to sekunda i radio na wierzchu,wymieniasz bezpiecznik i po sprawie,nic nie połamane i okaleczone.
Ostatnio zmieniony sob lut 13, 2010 14:23 przez mufik900, łącznie zmieniany 1 raz.
dokładnie.mufik900 pisze:i okaleczone.
Bo są spece od pilniczków od paznokci, czy nożyków do tapet (bo tacy też się znajdują).
Wiem, bo widziałem pare sprzętów wyciąganych tymi metodami ... nie polecam.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz lut 14, 2010 12:31 przez makeć, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).
Witam! osobiście dorobiłem już dla siebie i dwóch znajomych coś na kształt tego wyjmaka z brzeszczota za pomocą szlifierki. Wygląda to mniej więcej, jak na zdjęciu, w tym że wyjmak nie ma tych ząbków na końcu, tylko jest "kwadratowy" i bez otworu w tym uchwycie działa z radiem gamma, delta nie zawsze. Jeśli ktoś ma własny "mały warsztat" i może poświęcić 10 minut pracy ze szlifierką, to polecam!
Wyjmowałem dwoma paskami ( płaskowniki ) blachy któtą były palety spięte... Przyciąłem tak aby weszły w otwory i normalnie wyjmujesz.... bez szkody dla radia.... a wyjmaki.... naciągaki.... wydaj kase a możesz to zrobić cienkim paskiem metalowym.....
...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
- Alchemik_2006
- Mały gagatek
Kupisz raz, a dzięki temu zawsze będziesz miał możliwość wyjęcia radia w dowolnym momencie - te wyjmaki pasują do oryginalnych radii (alpha, beta, gamma), ale też np. do Blaupunktów, Grundig`ów bo oni też produkują oryginalne radia. Wydatek niewielki, a zawsze się przydają.
Mój MK4 ->http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=298948
odświeżę tematy, gdyż nie padła porada, jak wyjąć gamme V bez żadnych kupowanych sprzętów?
Ja wyjąłem dwoma paskami zrobionymi ze starej karty orlenu... Wystarczy, że wytniesz je tak żeby weszły w otwory na wyjmaki i będzie ok.karacz pisze:odświeżę tematy, gdyż nie padła porada, jak wyjąć gamme V bez żadnych kupowanych sprzętów?
Też użyłem tego sposobu. Wystarczy wyciąć paski na wymiar, wcisnąć je w otwory i pociągnąć za otwór od kasety.Solaris22 pisze:Ja wyjąłem dwoma paskami zrobionymi ze starej karty orlenu... Wystarczy, że wytniesz je tak żeby weszły w otwory na wyjmaki i będzie ok.karacz pisze:odświeżę tematy, gdyż nie padła porada, jak wyjąć gamme V bez żadnych kupowanych sprzętów?
Gran Turismo Iniezione