Głośniki w MK2
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Głośniki w MK2
Witam mam pomysł na nieskomplikowany zestaw jaki można by był wsadzić do golfika i mam pytanko co o nim sądzicie ??? bo mam zamiar go przetestować a mianowicie miało by to wyglądać tak : dwa głośniki z przodu lecz nie wiem jakiej mocy przy szybie , dwa głośniki 3w z tyłu obawaim sie czy to nie za mało :/, i jeden Subwofer w bagażniku 180Wat do tego a głównie subwoofera wzmacniacz ale nie wiem jakiej wartości ja myślałęm tak od 200-700 wat czy to bedzie miało żnaczenie na dzwięk ???????? i jak to widzicie czy jest to realne ???
Polecam na poczatek podwieszona lekture - FAQ
Po niej powinienes dojsc do wniosku, ze najlepszym rozwiazaniem jest:
- wmontowanie w drzwi glosnikow srednio-nisko tonowych a wyzej (np. w trojkatach przy lusterkach) gwizdkow (odpowiednie zestawy kupisz na allegro)
- wygloszenie drzwi (o tym duzo jest w FAQ i innych podwieszonych tematach)
- darowac sobie jakiekolwiek glosniki z tylu, zadnych w polce ani w fabrycznych miejscach po bokach bagaznika, jedynie skrzynia w bagazniku
Jak juz sie zapoznasz z podstawami, to popatrz w dotychczasowe posty na ktorych polecano zestawy glosnikowe/glosniki i cala reszta, ale na pozcatek FAQ
Po niej powinienes dojsc do wniosku, ze najlepszym rozwiazaniem jest:
- wmontowanie w drzwi glosnikow srednio-nisko tonowych a wyzej (np. w trojkatach przy lusterkach) gwizdkow (odpowiednie zestawy kupisz na allegro)
- wygloszenie drzwi (o tym duzo jest w FAQ i innych podwieszonych tematach)
- darowac sobie jakiekolwiek glosniki z tylu, zadnych w polce ani w fabrycznych miejscach po bokach bagaznika, jedynie skrzynia w bagazniku
Jak juz sie zapoznasz z podstawami, to popatrz w dotychczasowe posty na ktorych polecano zestawy glosnikowe/glosniki i cala reszta, ale na pozcatek FAQ
- Maciekwisla1906
- Ma gadane
- Kontakt:
- Maciekwisla1906
- Ma gadane
- Kontakt:
Uwazasz, ze ladujac "cos" w tylna polke i dajac "cos" na przod bedzisz zadowolonyMaciekwisla1906 pisze:no włąsnie na granie dla mnie 1000 to jest w h*u*j
Wiec zamiast inwestowac w glosniki na polke lepiej ta kase przeznaczyc na cos lepszego z przodu i wygluszenie, ktore robiac sam duzo sie oszczedza.
Wersja bez sooba z przyzwoicie zrobionym przodem bedzie napewno lepiej grala od rozwiazan z polka, jakimis toobami itp. a koszta nie beda wcale takie wieksze i moga byc duzo mniejsze niz tysiak. Nie trudno wydac kase, trudniej ja wydac z glowa
Bez urazy, ale to, co mowisz jest bezsensowne i przypomina mi gadanie kogos, komu nigdy sie nie dogodzi Zreszta nikt tu nikomu nic nie karze, my tu tylko dobrze radzimy by uniknac czesto popelnianych bledow a co kto zrobi, to juz jego sprawa
- Maciekwisla1906
- Ma gadane
- Kontakt:
Ja mimo mieszkania raczej w duzym miescie nie jezdrze po sklepach, tylko kupuje na allegro a tu nie ma znaczenia, gdzie sie mieszka byle w granicach PolskiMaciekwisla1906 pisze:dookładnie ale czym wygłuszyc auto w moim PIŃCZOWIE jak tu nic niema !! chyba scierkami do podłóg hehehe zart pozdr
TUTAJ ostatnio troche bylo o tym, czym wygluszac
- Maciekwisla1906
- Ma gadane
- Kontakt:
- Maciekwisla1906
- Ma gadane
- Kontakt: