Jakie głośniki się zmieszczą Golf III 5-drzwi

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

nicekt
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Jakie głośniki się zmieszczą Golf III 5-drzwi

Post autor: nicekt » śr mar 15, 2006 11:13

Witam!
Jestem nowy, dużo tutaj pisze o głośnikach w Golfie III tylko że 3-drzwi. Ja mam 5-drzwiowy i mam miejsce na głośnki z przodu na kokpicie śr. 100mm a głęgokość z lewej ok 6cm na środku i w prawym ok 5 w środku i wystaje trochę w tym otworze wystaje schowek. Jakie tam głośniki wejdą, tzn z jaką głębokością montarzową i średnicą magnezu. Chcę sobie na przód kupić JBL albo Hertz. Z tyłu natomiast, w tylnich drzwiach głębokość otworów to ok 4,5 cm :( .Jak to zorganizować, jakie głośniki tam wejdą. Moż ktoś coś poradzi

Awatar użytkownika
metju
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: metju » śr mar 15, 2006 11:26

Z przodu zamontuj zestaw odseparowany (woofer w drzwi + tweeter gdzieś w okolicy podszybia, otwory fabryczne w desce możesz zostawić puste). W tylne drzwi nic nie montuj. Zachęcam do poczytania FAQ Car Audio i Car Audio by Nazar.

ex BvLin3K
Obrazek

nicekt
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: nicekt » śr mar 15, 2006 12:50

Tak tylko jak ja z przodu nie mam miejsca w drzwiach na zamontowanie woofera, a nie chce nic w drzwiach wycinać żadnych dziur.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
metju
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: metju » śr mar 15, 2006 13:20

To jak chcesz to zrobić żeby w miarę grało musisz kupić panele pod głośniki, poszukaj na allegro. Z samego podszybia nie nagłośnisz przodu, możesz co najwyżej radia posłuchać.

ex BvLin3K
Obrazek

Paaluh8
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Paaluh8 » śr mar 15, 2006 15:40

Nicekt zobacz tutaj ja stąd kupowałem kiedyś dla znajomego:)
http://www.powe.com.pl/index.php?cPath=24 lub tu http://www.basser.pl/podstrony/3produkc ... _detal.htm

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”